Se, her er Sivs kinakupp som får Virke til å se rødt

- Fin deal, men til gjengjeld koster trolig den nye regelen samfunnet 10 000 arbeidsplasser, mener Virke.

GAVE TIL NETTHANDLERNE  Statsbudsjettet for 2015 ble i dag lag fram av finansminister Siv Jensen. NHO, deriblant hovedorganisasjonen Virke, mener at den delen av budjettet som omhandler den høyere grensen for avgiftsfri import, kan bli kostbart for deler av næringslivet. Ola og Kari Netthandler kan imidlertid juble.  
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
GAVE TIL NETTHANDLERNE Statsbudsjettet for 2015 ble i dag lag fram av finansminister Siv Jensen. NHO, deriblant hovedorganisasjonen Virke, mener at den delen av budjettet som omhandler den høyere grensen for avgiftsfri import, kan bli kostbart for deler av næringslivet. Ola og Kari Netthandler kan imidlertid juble. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 200-kronersregelen står for fall, som følge av dagens framlegging av forslag til statsbudsjettet for 2015. Finansminister Siv Jensen har gjort det klart at du kan gå gladere tider i møte dersom du er glad i netthandel. 

I statsbudsjettet, som ble framlagt i dag, ble Høyre og Frp enige om grensen for avgiftsfri import, fra 200 til 500 kroner. Dette er i tråd med lekkasjene som først ble publisert dagen før budsjettet ble lagt frem. Haken er imidlertid at når grensen økes til 500 kroner, skal frakt- og forsikringskostnader regnes med i beløpsgrensen. 

Det trenger du ikke nødvendigvis å sørge over. 

Android for småpenger For så, kjære forbruker, hvordan kan du best mulig dra nytte av dette? Jo, gjør som dyktige næringslivsfolk ellers; se mot Kina. En av de største asiatiske netthandelaktørene som leverer til Norge er Deal Extreme. 

Der kan du få kjøpt alt fra ladeledninger til mobilen til treningsutstyr, fotoutstyr eller ulike duppeditter, sendt med «fri frakt».

Skulle kredittkortet brenne hull i lomma der du sitter, kan du for eksempel få kjøpt en kinesiskprodusert Android-telefon ned i 400 kroner, en GPS-sender til bilen til 350 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer