Se, her knuser hvalen seilbåten

Videoen som angivelig beviser at hvalbildene er ekte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Bildet av en kjempehval som hopper på en seilbåt utenfor Sør-Afrika har gått verden rundt. Bildet er så spektakulært at mange har stilt seg skeptisk til om det i det hele tatt stemmer.

Det tyske bildebyrået European Photo Agency (EPA) kjøpte bildet gjennom kontakter i Sør-Afrika, men innrømmet selv overfor det norske fagbladet Journalisten at de var langt fra sikre på om bildet virkelig var ekte.

Mange har stilt seg undrende til at det fortelles at hendelsen er filmet, men at ingen har sett noen video. Til nå.

Her er videoen som angivelig beviser at de spektakulære bildene er ekte.

I videoen ser man at kjempehvalen nærmer seg båten, hopper opp av av vannet og til slutt lander med all sin vanvittige kraft og tyngde oppå Ralph Mothes' (59) og kona Paloma Werners (50) seilbåt.

- Det var helt fantastisk, men veldig skummelt. Hvalen var like stor som en båt. Jeg trodde den ville forsvinne under båten, men i stedet hoppet den opp av sjøen, forklarte Paloma Werner til Daily Telegraph.

Lokale myndigheter har nå gått i gang med etterforskning etter at det har kommet påstander om at hvalen skal ha blitt plaget før den hoppet, skriver The Cape Times.

- Vi er kjent med påstander om at en person med vilje seilte mot hvalen og plaget den. Det er god nok grunn for å etterforske, sier miljøvern- og turistleder Alan Boyd til avisa.

TI METER LANG: En ti meter lang hval knuste den rundt ti meter lange seilbåten utenfor Cape Town i Sør-Afrika. Foto: EPA
OG SLIK BLE BÅTEN: Den ti meter lange båten fikk omfattende skader, men ingen personer kom til skade. Foto: EPA