IPHONE-STYRT HELIKOPTER: Her styrer Henri Seydoux i elektronikkprodusenten Parrot lekehelikopteret AR.Drone med sin iPhone under en demonstrasjon i Tokyo i Japan. Foto: AFP Photo/Yoshikazu Tsuno/Scanpix
IPHONE-STYRT HELIKOPTER: Her styrer Henri Seydoux i elektronikkprodusenten Parrot lekehelikopteret AR.Drone med sin iPhone under en demonstrasjon i Tokyo i Japan. Foto: AFP Photo/Yoshikazu Tsuno/ScanpixVis mer

Se, her kontrollerer han helikopteret med iPhone

Det kuleste leketøyet på markedet?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den kan fungere som et spionasjeverktøy for sjefen (eller for den amerikanske ambassaden i Oslo), et fraktehelikopter for den kreative, et verktøy for paparazzi-fotografene og et våpen for den vonde - men er nok for de aller fleste et morsomt leketøy.

Parrots AR.Drone er et fjernstyrt helikopter med fire rotorer som du kan styre via ditt trådløse nettverk med en iPhone, iPod Touch eller en iPad. Den har også et kamera fremst slik at piloten får med seg hvor den flyr.

Helikopteret kan fly i 12 minutter i maksimalt 18 kilometer i timen. Ifølge Boston Globe satser butikker i området på at helikopteret blir den store hiten blant julegavehandlerne i år.

Helikopteret i seg selv er datastabilisert, slik at det er mye lettere å styre enn et standard lekehelikopter, skriver CNET News. Styringen er basert på hvordan du holder telefonen, med en touch-funksjon som styrer selve høyden.

Men det burde det også, siden det vil koste fra 300 til 500 dollar - 1700 til 2900 kroner.

Ifølge CNET News har iPhone-appen spillmodus der skjermen vil vise virtuelle fiender foran helikopteret - eventuelt kan du bare fly rundt og spionere på husdyr og naboer.

Men det er to hinder. Ditt trådløse nettverk begrenser hvor langt helikopteret kan fly. Hvis helikoptert mister kontakt med telefonen vil det sveve i et minutt til du kommer innenfor rekkevidden igjen. Og om du har lyst til å ta det med ut vil det bare fungere der det er vindstille eller svært rolig vind.

Se flere videoer av leketøyet på YouTube.

SATSER PÅ JULEHANDELEN: Her får amerikanske kunder teste lekehelokopteret AR. Drone på butikkjeden Brookstones butikk på Rockefeller Center i New York. Dette bildet er fra i dag. Foto: AFP Photo/Kimihiro Hoshino/Scanpix
SATSER PÅ JULEHANDELEN: Her får amerikanske kunder teste lekehelokopteret AR. Drone på butikkjeden Brookstones butikk på Rockefeller Center i New York. Dette bildet er fra i dag. Foto: AFP Photo/Kimihiro Hoshino/Scanpix Vis mer