Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Se, her råkjører politiet

- Dette sender ut feil signaler, innrømmer politiet i England.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En politimann i Suffolk nær Ipswich i England har lagt ut en mobilvideo der en kollega av ham kjører i høy hastighet med sirene og blålysene på, uten at det tilsynelatende er noen trafikkulykke eller liknende i nærheten, melder BBC.

Videoen er filmet av personen i passasjersetet. Den viser i hovedsak hvordan de andre bilistene på motorveien A14 viker unna for politibilen, men også bilens speedometer.

Du kan se det 3 minutter og 13 sekunder lange klippet i videospilleren øverst i denne saken.

Trygg trafikk-organisasjonen Brake reagerer kraftig.

- Det er uansvarlig for en politibetjent å laste opp informasjon som dette på nettet, det kan være med på å glamorisere det å kjøre fort, sier en talsperson for organisasjonen til BBC.

- Det sender ut et signal om at det er ok å råkjøre, noe det selvsagt ikke er.

Politiet i Suffolk har satt i gang etterforskning av saken.

- Vi er svært skuffet over at en politibetjent har valgt å legge ut dette innholdet på nettet. Politibetjenten er passasjer, og det ser ikke ut til at de begår noen lovbrudd. Men dette sender ut feil signaler og det bryter med rådene vi ønsker å gi overfor publikum, sier en talsperson for politiet, ifølge BBC.

image: Se, her råkjører politiet

Videoen ligger fortsatt ute på You Tube. Der går det heftig for seg i debatten.

«Jeg håper du får sparken fra politiet, hvor var den fordømte ulykken. Du bringer skam på alle politimann/kvinner», skriver en debattant.

En annen nettbruker tar politiet i forsvar:

«Jeg vedder på at du ikke ville reagert hvis denne politibilen deltok i arbeidet etter et ulykke som involverte deg eller en av dine kjære. Voks opp og la politiet gjøre jobben sin!»

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media