- Se her Siv!

I Skrolsvik bor 90 asylsøkere og 90 innbyggere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Det går bedre enn noen hadde turt å håpe tror jeg, sier lederen for Senjehesten asylmottak, Dag Olsen.

I desember i fjor besøkte Dagbladet.no det nyopprettede asylmottaket på Senjehesten i den vesle bygda Skrolsvik på Senja da de første 22 asylsøkerne kom.

I dag er det over 90 asylsøkere i bygda - med 90 innbyggere. Mottaket har plass til hundre personer. Både kommunen og beboerne var svært skeptiske til å ta imot så mange mennesker til ei bittelita bygd, som verken har arbeidsplassser, cafe eller noe særlig fritidstilbud.

- Ja, vi var skeptiske- Det er ikke til å legge skjul på at vi var svært skeptiske til et så stort mottak, at det skulle bli flere asylsøkere enn innbyggere. Men da avgjørelsen først var tatt, avsluttet vi krangelen med UDI og brettet opp armene for å ta imot de som kom. Vi har vært veldig opptatt av at dette ikke skulle gå ut over dem, sier ordfører Odd Arne Andreassen i Tranøy kommune.

Han sier det så langt har gått over all forventning. Og Ap-ordføreren har svært liten sans for Siv Jensens utspill om islamisering av Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer