Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Se, her synger forsvarsministeren!

Rett fra terrorpresentasjonen til scenen. Hva synes du om sangeren Grete Faremo?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forsvarsminister Grete Faremo (Ap) sang låta «Both sides now» av Joni Mitchell da hun åpnet den nye scenen ved Karpedammen på Akershus festning i 13-tida i dag.

- Jeg tenkte at jeg måtte vise fram en annen side av meg selv. Folk kjenner politikeren, men de kjenner mindre sangeren, sier Faremo til NTB.

Oslos ordfører Fabian Stang fryktet på forhånd en reprise av daværende kulturminister Valgerd Svarstad Hauglands famøse fremførelse av  «La det svinge» på NRK.

- Det sies at hun er bedre enn det, så vi får håpe hun vet hva hun gjør, sier Stang.

I etterkant ga ordføreren Faremo skryt:

- Det gikk veldig bra. Hun kunne det der! sier han til NTB.

- Jeg har sansen for at folk byr på seg selv. Det var kjempebra, sier han.

Men det er ikke første gang Grete Faremo synger offentlig. Hun har helt siden hun var barn vært opptatt av sang og musikk, og skal ifølge Store norske leksikon ha vært med i både skoleband og poporkester. Hun ble etterhvert med i et rockeband sammen med blant annet Trond Granlund.

Hun skal deretter ha vært aktiv i en kabaretgruppe knyttet til arbeiderbevegelsen under navnet «Youngstorgets Bazar».

SANG: Forsvarsminister Grete Faremo fremførte sangen "Both sides now" av Joni Mitchell da Karpedammen scene på Akershus festning ble åpnet i dag. Foto: Tore Meek / Scanpix
SANG: Forsvarsminister Grete Faremo fremførte sangen "Both sides now" av Joni Mitchell da Karpedammen scene på Akershus festning ble åpnet i dag. Foto: Tore Meek / Scanpix Vis mer