Se, her tusler ulven rundt i boligfeltet

Sulten, svensk og stresset - i Skien sentrum.

I LUNTEFART UTENFOR STUEVINDUET:  Det var i formiddag de tre håndverkerne oppdaget ulven utenfor stuevinduet i huset de pusser opp rett utenfor Skien sentrum. Foto: 2400-tipser.
I LUNTEFART UTENFOR STUEVINDUET: Det var i formiddag de tre håndverkerne oppdaget ulven utenfor stuevinduet i huset de pusser opp rett utenfor Skien sentrum. Foto: 2400-tipser. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De tre håndverkerne hadde matpause i huset de pusser opp i Sanssouciveien på Bratsberg en kilometer fra Skien sentrum. Da kommer plutselig en ulv luntende over plassen rett utenfor vinduet.

Alle tre er hundefolk, og var ganske sikre på at det var en farende fant av hundens myteomspunne artsfrende som hadde forvillet seg inn i uvanlig terreng rett foran mobilkameraet.

Og helt sikre ble de da fikk konsultert jegerkompisen Stefan Valle Pettersen.

Han var med på den siste ulvejakta i Telemark, da en hannulv ble felt i Landsmarka i Nome sist vinter.

Hannulv - Joda, dette er en hannulv ut fra bildet sammenlignet med nærstudier av dyret som ble felt i vinter, sier jegeren til Dagbladet.

Oppsynsmann Espen Marker i Statens naturoppsyn i Skien vil ikke skryte på seg at han er noen ulveekspert.

Men det kom flere uavhengige observasjoner observasjoner mellom klokka 11 og 11.30 mandag formiddag i Gjerpensdalen fra Børsesjø opp til Bølehøgda. En av observasjonene ble gjort av en politipatrulje.

- Alle som har sett den, har observert at den har oppført seg stresset med halen mellom beina. Det er slik de kan te seg når de kommer ut for folk, hus og gjerder de ikke er vant med, sier Marker til Dagbladet.

Han tror ulven har vært på jakt etter mat, som han selv så da han var på tur i området søndag.

- Da så jeg 10-12 rådyr på kort tid. Så det er nok forklaringen på at den har søkt hit, selv om det ikke er rapportert om ferske rådyrkadavre, sier Marker.

Hunder og katter - Så i kveld bør alle i Skien holde katter og hunder innendørs ?

- Slik jeg har forstått de som virkelig kan ulv, vil den søke ret tilbake i utmarka etter en slik stressoplevelse. Så jeg tror bestemt ikke at det er ekstra fare for at kjæledyra skal bli ulvemat i kveld, sier oppsynsmannen i Statens naturoppsyn.

I helgen var det meldinger om ulvespor på den beskjedne snøen som var i Rollag i Numedal. Disse milene fra Buskerud til Telemark er støøre avstand enn en ulv på vandring tilbakelegger i løpet av et par døgn.

Det er også registert streifulv i høst i Luksefjell i utkanten av store Skien kommune, og i sørlandsbyen Tvedestrand et par dagers ulvevandring lenger sør.

DNA-analyse av ulven som ble skutt i Lunde i vinter og en annen ulv som ble skutt i Lardal like over Telemarks fylkesgrense mot Vestfold viste at begge var streifende, svenske hannulver.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer