Se, hun smiler!

Kjempesuksess for «Enskilda samtal» i Cannes CANNES (Dagbladet): - Nå er jeg lykkelig. Ja, kjempelykkelig, sier Liv Ullmann. Kanskje mer enn noen annen regissør har hun vært nervøs foran sitt møte med Cannes. Det var det ingen grunn til: «Enskilda samtal» hylles som et mesterverk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ullmann nyter det i lange drag - hele døgnet:

- Jeg er seint i seng og tidlig oppe. Alt klaffer for denne filmen, det er helt fantastisk. Og jeg som var veldig nervøs, hadde hørt så mye rart om Cannes.

For én ting er å komme til verdens største filmfestival som fersking i faget, uten noe å tape og strålende fornøyd med bare å bli invitert. Noe helt annet er å komme som tidligere skuespillerdiva, med en film forfattet av æresprismottaker Ingmar Bergman og med tidligere gullpalmevinner Pernille August i hovedrollen.

Med slike forutsetninger hadde det vært katastrofalt for Ullmann å bli slaktet eller oversett.

- Derfor ville jeg heller ikke delta i hovedkonkurransen - men jeg skjønner nå at det kanskje var feil. Vi kunne ha hatt en sjanse, sier Ullmann.

«Enskilda samtal» deltar nemlig i sideprogrammet «Un Certain Regard», der filmene ikke konkurrerer om hovedprisen Palme d'Or. Og det som går igjen i de reaksjonene Liv Ullmann har fått, er nettopp undring over at den er plassert der og ikke deltar i dansen rundt gullpalmen.

- Vi har fått helt utrolige reaksjoner, og jeg føler at «Enskilda samtal» blir betraktet som en moderne film. Det er jeg veldig glad for - ingenting hadde vært bedre om man nå gikk tilbake til denne måten å lage filmer på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer