Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SE, hun snakker ... og lørdag kan DU se henne på fjernsyn

NEW YORK (Dagbladet): Lørdag får vi både se og høre Monica Lewinsky snakke for første gang. Hennes vitneprov på video vil bli vist i Senatet og sendt direkte på TV.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et overveldende flertall stemte i går imot at Monica skulle møte i Senatet som vitne. Det ble samtidig bestemt at videofilmene av Clintons venner Vernon Jordan og Sidney Blumenthal kan vises. Det hvite hus pustet lettet ut i går da 70 mot 30 stemmer avverget det presidentens menn har fryktet mest: Monica Lewinsky som levende vitne på Senatets golv.

Spøkelset

Etter at det ble klart at det ikke finnes to tredjedels flertall for å dømme Bill Clinton i riksrett, har Monica-spøkelset vært det siste ubehaget.

Så langt har ingen gitt uttrykk for at videoopptaket fra vitnemålet til Monica i Mayflower hotell mandag, gir ny informasjon i saken mot USAs president.

Blir utnyttet

Det man kan regne med, er at videoen av Monica blir utnyttet til siste trevl av anklagerne, som har kjempet som løver for å få samtlige tre vitner til Senatet.

Hvordan presidentens advokater vil utnytte videoen, er mer usikkert. De må også forholde seg til videoene av Vernon Jordan og Sidney Blumenthal. Begge vitnene er lojale venner av Bill Clinton, men det finnes visse uoverensstemmelser mellom deres og Clintons uttalelser.

Utskrifter og videoklipp fra vitnemålene kan brukes i til sammen seks timer, hvor anklager og forsvarer har tre timer hver.

Et helt menneske

Uansett hvor hvor viktig videoen av Monica er, gir offentliggjøringen av deler av innholdet riksrettssaken en ny dramatikk. Monica Lewinsky har vært totalt taus i over ett år. Det eneste man har hørt av stemmen hennes, er telefonsamtalene med Linda Tripp. De var mer pinlige enn opplysende.

Nå vil man få altså et inntrykk av Monica Lewinsky som et helt menneske. Den eneste som vil gremme seg over videoen, er ABCs Barbara Walters som intervjuer Monica på tv i slutten av måneden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media