Se, hun vinker!

Kronprinsfamilien hilste barnetoget i Asker. Rekordlangt tog i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Kronsprins Håkon Magnus, kronprinsesse Mette-Marit, Marius, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus møtte alle fram i morges for å hilse barnetoget i Asker. Og Ingrid Alexandra viste at hun allerede er flink til å vinke til folket.

Tradisjonen tro gikk skolebarna i tog til Skaugum, der kronprinsfamilien stilte i finstasen. Kronprinsesse Mette-Marit,  prinsesse Ingrid Alexandra og Marius hadde alle på seg Hardangerbunad. Kronprins Håkon Magnus stilte i sjakett med prins Sverre Magnus på armen.

Ekeberg går først

Hele 108 skoler deltar i barnetoget i Oslo i år. Det er to flere skoler enn i fjor, og ifølge Oslos 17. mai komité er det rekordlangt. Nærmere 40.000 barn vil passere slottet og vinke til kongefamilien i formiddag.

Ekeberg skole har æren av å gå først i årets tog. Så følger Grindbakken og Bjørnsletta. De tre første skolene er i tillegg invitert på fest hos ordføreren med is, kaker og brus etter toget.

De første skolene starter fra Festningsplassen klokka ti. Prinsesseplassen, Youngstorget, Torggata og Stortorvet er andre startsteder for skolene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer