Listetopp Bjørn Revil i FNB tar Dagbladets valgomat 2019

Se hva han svarer - på mer enn bare bom

Det er ingen hemmelighet hva Bjørn Revil mener om bil og bompenger. Men hva mener listetoppen i Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (FNB) i Oslo om andre politiske spørsmål?

VALGOMATEN: Bjørn Revil, førstekandidat FNB Oslo, testet Dagbladets valgomat. Reporter: Mats Rønning. Video: Nicolai Delebekk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet har lansert en valgomat for valget i 2019, som ifølge Revil har en betydelig mangel:

Siden valgomaten er nasjonal og tar utgangspunkt i partiene som er representert på Stortinget, kan man ikke få anbefalt FNB.

Likevel sier han ja til å møte i redaksjonens lokaler på Hasle for å ta valgomaten. Resultatet etter 30 spørsmål fordelt på seks ulike kategorier skal overraske ham.

- Jeg synes det var interessante og spennende spørsmål. Men det er jo en svakhet ved valgomaten at man ikke får opp FNB som alternativ. Jeg skjønner begrunnelsen, men vi kan jo rammes av at velgere som bruker denne valgomaten, ikke får opp oss som alternativ, sier Revil.

Vinglete partier

FNB stiller lister i elleve kommuner ved høstens lokalvalg. Store og mellomstore byer som Oslo, Bergen, Stavanger, Sandnes, Skien og Porsgrunn er blant dem.

Flere steder antyder målingene at FNB kan få avgjørende vippemakt og enkelte steder kunne påvirke hvem som blir ordfører.

- I tillegg er det separate bompengelister i Drammen og Tromsø, som ikke har noe med partiet vårt å gjøre i det hele tatt, sier Revil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer