Se hva Jackson (5) gjør for å få eieren med på frisbee-lek

Henter vann i kjøleskapet, åpner og lukker dører, og får eieren til å skru av tv-en.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hunden Jackson (5) vet hvordan han skal overbevise eieren sin, Lars Anderson, til å gå ut og leke med frisbee.

Før frisbee-leken kan komme igang, sørger hunden nemlig for å gjøre alt klart, og begynner med å hente fjernkontrollen til Anderson, så han kan skru av tv-en og innstille seg på leken.

Deretter finner Jackson frisbeen på soverommet, og får så beskjed om å hente vannflaska si i kjøleskapet.

- Han kan re opp sengen Motivasjonen til å få leke med frisbee er så stor, at Jackson ikke kaster bort noen tid, men gjør alt eieren ber ham om med én gang.

- Jackson er en fantastisk hund. Vi jobbet med å trene på disse triksene i omlag en måned, og tok små skritt av gangen, sier Anderson til Dagbladet.

Men å åpne og lukke dører og hente vann i kjøleskapet, er ikke det eneste Jackson kan imponere med. Ifølge eieren er hunden av den hjelpsomme sorten, som også gjennomfører huslige plikter.

- Han kan gjøre mange hjelpsomme triks, som å re opp sengen, ta ut søpla og legge skittentøyet mitt i skittentøyskurven.

- Han er så smart at hvis jeg ikke lærte ham triks, er jeg ganske sikker på at han ville ha funnet ut mye på egen hånd, mens jeg er på jobben, sier Anderson.

Videoen går sin seiersgang på nettet Likevel røper han at også Jackson har sine uvaner.

- Jeg må innrømme at han ikke er en perfekt hund. For han nøler ikke med å stjele cheeseburgeren din, hvis du tar øynene vekk fra den et sekund, og han hopper på folk som kommer på besøk.

Anderson, som jevnlig oppdaterer hjemmesiden sin med bilder og videoer av hunden sin, la også ut frisbee-filmen av Jackson på Youtube i begynnelsen av november, og allerede er videoklippet sett av nesten 1,3 millioner.

- Jeg er sjokkert over all oppmerksomheten videoen har fått. For å si det mildt, så har det vært interessant å se hvordan videoen har blitt så populær den siste uka, sier han.

- Vær tålmodig Andersons råd til andre hundeeiere, som ønsker seg en like hjelpsom og lydig hun som Jackson er enkelt:

- Vær rolig og tålmodig.

Samtidig mener han det aller viktigste er at både du og hunden skal ha det morsomt - også under treningen.

- Hvis du og hunden din ikke har det gøy, har du bommet fullstendig.