Se hva naturfotografen fant i norske fjorder

Blant annet en manet med vampyr-egenskaper.

BLÅMANET: Dette bildet er tatt nedenifra og opp mot himmelen for å få en litt «utenomjordisk» effekt. Foto: Espen Rekdal
BLÅMANET: Dette bildet er tatt nedenifra og opp mot himmelen for å få en litt «utenomjordisk» effekt. Foto: Espen Rekdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Espen Rekdal (37) er en norsk naturfotograf, skribent og marinbiolog som har spesialisert seg på å dokumentere livet under havoverflaten. Med dette har han tatt noen fantastiske bilder av undervannslivet i Norge.

- Maneter finner man langs hele norske-kysten. Noen er meget lokale og andre dukker opp enkelte år. Maneter finner man stort sett i hele verden, men det er størst mangfold av disse artene i områder med kaldt næringsrikt vann, slik som langs norskekysten og i norske fjorder, sier Rekdal til Dagbladet.

Vampyr-maneter Selv om mange av oss har sett den «vanlige» glassmaneten, ser den veldig spesiell ut med riktig lys om natten.

- Noen av manetene er ikke spesielt vanskelig å finne. For eksempel glassmaneten. Som liten (6-8 mm, red. anm.) finner man dem bare i et par uker, men dykker man i andre fjorder eller lengre sør eller nord, kan den samme arten ha utviklet seg raskere eller seinere. Om sommeren og sensommeren er de blitt til de godt voksne glassmanetene vi kjenner igjen og som tidvis kan forekomme i enorme svermer langs kysten vår, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer