Se hva som skjedde da Photoshop-magikeren Erik lekte med busspendlerne

- Alt kan forandres, og det går raskt, sier mannen bak videoen som åtte millioner mennesker har sett i helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et busstopp, søvnige morgenpendlere, mange skjulte kameraer og en magiker på programmet Photoshop var det som skulle til for å skape helgas mest virale video.

Så langt har Photoshop-magikeren Erik Johansson fått over åtte millioner mennesker til å smile og le sammen med noen veldig forvirrede og morgentrøtte pendlere i Stockholm, som ble retusjert og tullet med på direkten på en reklameplakat mens de ventet på bussen.

- Jeg er veldig overrasket over hvor mange som har sett videoen, sier Erik Johansson på telefon til Dagbladet.

- Før vi la ut videoen trodde jeg kanskje 100 000 ville se den, men nå tror jeg vi vil runde ti millioner i løpet av dagen.

Måtte forte seg Erik Johansson skal holde foredrag om Photoshop på et event som selskapet bak programmet, Adobe, holder i Stockholm i morgen. Videoen er ment som en liten smakebit på foredraget, men lever nå sitt eget liv på nettet.

- Det var Adobe som hadde ideen om å liveretusjere mennesker på en busstopp, så diskuterte vi hvordan vi skulle gjennomføre det og gjorde et forsøk. Jeg var veldig usikker på hvordan det ville gå, siden jeg må jobbe veldig raskt, bussene kommer hvert tiende minutt, sier Johansson.

For å forberede seg hadde han gjort ferdig bakgrunnsbilder, men det var fortsatt mye som måtte gjøres i et rasende tempo.

- Alt kan forandres, og det går raskt, sier den profesjonelle Photoshop-brukeren.

- Litt pinlig I videoen lager Johansson to «par» av tilfeldige pendlere som ender opp med å kysse på en bryllupskake. For ordens skyld, de som ender opp med å kysse på kaka kjenner hverandre ikke fra før, noe som skaper en litt spesiell stemning.

- De synes det var litt pinlig, men de var bare glade. Jeg vet ikke om det ble noen ordentlige par av det seinere, sier Erik Johansson og ler.

Nå håper den ungen svensken at oppmerksomheten fra Photoshop-stuntet kan skaffe ham mer arbeid. Han har tidligere holdt et TED-foredrag om arbeidet sitt og arbeider til daglig fra Berlin.

GODT HUMØR: Erik Johansson satt i en varebil rett over gata for de intetanende busspassasjerene.
GODT HUMØR: Erik Johansson satt i en varebil rett over gata for de intetanende busspassasjerene. Vis mer