Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Se hvem som ble tatt på fersken

Politiet var ikke helt fornøyde da de fersket «førerhund» i fartskontroll.

IKKE HELT FORNØYD: Politiet i Midt- og Vestjylland skulle nok helst ha vært dette synet foruten. Nå bruker de historien til å advare bilister mot uvettig kjøring. Foto: Politiet i Midt- og Vestjylland på Twitter.
IKKE HELT FORNØYD: Politiet i Midt- og Vestjylland skulle nok helst ha vært dette synet foruten. Nå bruker de historien til å advare bilister mot uvettig kjøring. Foto: Politiet i Midt- og Vestjylland på Twitter. Vis mer

Politiet i Midt- og Vestjylland sperret nok øynene litt ekstra opp i forbindelse med en nylig fartskontroll.

I en bil de kontrollerte - som attpåtil brøt fartsgrensa - var en hvit hund bak rattet.

Bak den igjen, mindre synlig, satt den kvinnelige sjåføren, som altså råkjørte med hunden i fanget.

- Det er jo i særklasse i uansvarlighet, sier Henrik Glintborg, som leder trafikkseksjonen i Midt- og Vestjyllands politi til TV Midtvest.

Politiet fortalte denne uka om hendelsen på sin twitterkonto, hvor de oppfordrer folk til å oppføre seg fint i trafikken.

«Det kan godt hende at vofsen er god som vakthund der hjemme, men ikke sats på at den er på vakt for deg når du kjører bil», skriver de på sin twitterkonto, hvor de har valgt å publisere et sladdet bilde av «førerhunden».

Hundens eier får 1000 kroner i bot for fart etter hendelsen, og skal ifølge politiet både ha brutt reglene om fritt utsyn og fartsgrensa.

- Alle røde lamper lyser for uansvarlig kjøring. Føreren av denne bilen har en blindsone, og utover det er det kjempefarlig å ha en hund løs, for den vil fly rundt i kabinen hvis det går galt, sier Glintborg til TV Midtvest.

Til TV 2, som også har omtalt saken, viser Glintborg til en undersøkelse som viser at hver tredje dødsulykke i trafikken skyldes uoppmerksomhet fra fører.

Han oppfordrer bilførere til å finne en mer egnet sitteplass enn førersetet for sitt firbeinte reisefølge.

- Det ser søtt ut, og en hund er jo et søtt og kjært vesen. Mange mennesker har noenlunde de samme følelser for kjæledyr som de har for sine barn. Men ville man sittet med sitt eget barn på fanget i en sånn situasjon? Nei, det vil man selvfølgelig ikke, sier Glintborg til TV 2

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media