Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Se hvem som dukket opp i blåbærkurven

- Det skal ikke skje, sier Bama etter skorpion-funn.

 FRA CHILE:  En skorpion dukket opp blant blåbærene under en handel i går kveld. Bama sier dyret trolig må ha kommet seg med fra under pakkingen i Chile. Foto: Ole Johnny Melgård
FRA CHILE: En skorpion dukket opp blant blåbærene under en handel i går kveld. Bama sier dyret trolig må ha kommet seg med fra under pakkingen i Chile. Foto: Ole Johnny Melgård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Ole Johnny Melgård skulle ha seg en kurv med blåbær hos Rema 1000 på Odda, var det ikke bare bær han fant.

For i kurven viste det seg at det også var det som trolig er en liten skorpion.

- Jeg var på Rema 1000 og skulle handle litt på kveldstid sammen med broren min. Da vi fant blåbærkurven, så vi at det var noe som rørte seg oppi der. Så fikk jeg lurt den fram ved å bruke en penn, slik at jeg kunne få tatt bilde, forteller Ole Johnny Melgård til Dagbladet.

Saken ble først omtalt av Hardanger Folkeblad.

Ble i butikken Melgård forteller at han tok gårsdagens funn med knusende ro, mens broren som ikke er så glad i tropiske dyr var like begeistret.

41-åringen sier han likevel var glad det var han som fant den.

- Jeg synes det hele var litt artig, men det hadde sikkert ikke vært like artig om det var småunger som hadde åpnet den, sier Melgård.

Etter at skorpionen var avbildet, ble dyret gitt videre til butikken.

- Jeg tok bilde, og så viste jeg den til hun i kassa. Hun sa ikke så mye, for hun ble satt ut, forteller skorpion-finneren.

- Skal ikke skje Dyret ble hos Rema 1000-butikken på Odda, men hva som skjedde med den ubudne gjesten etterpå vet ikke Melgård noe om.

Det er Bama som leverer blåbærene til Rema 1000. Produksjonssjef i Bama Gruppen AS, Henrik Raastad-Hoel, forteller at han aldri har hørt om at det er oppdaget dyr blant blåbærene tidligere.

- Det skal ikke skje, og er et avvik og brudd på kvalitetskontrollen. Den har nok kommet inn under høsting eller pakking i Chile. De vokser ute på jordene i åpent landskap. Innimellom kan det derfor forekomme at det kommer dyr inn, sier Raastad-Hoel til Hardanger Folkeblad.

Han sier til Hardanger Folkeblad at Bama nå vil kontakte den lokale leverandøren for å finne ut hva som har skjedd.

Ole Johnny Melgård forteller at han absolutt ikke lot seg skremme av hendelsen, og at lysten på blåbær er fortsatt like stor.

- Jeg var og kjøpte blåbær i dag, så det er ikke noe problem, sier 41-åringen til Dagbladet.

 IKKE SKREMT:  Ole Johnny Melgård forteller at han ikke lot seg skremme av skorpionfunnet, og at han allerede har kjøpt mer blåbær. Foto: Privat
IKKE SKREMT: Ole Johnny Melgård forteller at han ikke lot seg skremme av skorpionfunnet, og at han allerede har kjøpt mer blåbær. Foto: Privat Vis mer
Hele Norges coronakart