Se hvem som er landets største kakemonser og godterigriser

I Finnmark spises det over dobbelt så mye godteri og sjokolade som i det sunneste fylket.

KAKEGLADE:  Linda Dahlum (26) og kjæresten Vegard Jakobsen (33) i Oslo sier de er opptatt av å spise sunt og trene regelmessig. - Vi spiser vanligvis ikke kake på onsdager, men i dag hadde jeg bursdag, sier Linda. Personer i Finnmark spiser i snitt per innbygger mer pølser, kaker, bakevarer, snacks og hurtigmat enn noe annet fylke, ifølge undersøkelse utført av Hovedorganisasjonen Virke. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
KAKEGLADE: Linda Dahlum (26) og kjæresten Vegard Jakobsen (33) i Oslo sier de er opptatt av å spise sunt og trene regelmessig. - Vi spiser vanligvis ikke kake på onsdager, men i dag hadde jeg bursdag, sier Linda. Personer i Finnmark spiser i snitt per innbygger mer pølser, kaker, bakevarer, snacks og hurtigmat enn noe annet fylke, ifølge undersøkelse utført av Hovedorganisasjonen Virke. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En fersk undersøkelse fra Hovedorganisasjonen Virke avslører nordmenns usunne spisevaner. Undersøkelsen viser hvilke fylker som er verstinger på kjøp av pølse, bakevarer, fast food og ferdigmat, snacks og godteri.

Til alles store overraskelse skiller et fylke i nord seg seg sterkt ut fra de andre fylkene.

Men ingen vet hvorfor.     Finnmark på topp For folk i Finnmark spiser mest usunn mat kjøpt i kiosk og på bensinstasjon. De spiser i snitt per innbygger mer pølser, kaker, bakevarer, snacks og hurtigmat enn noe annet fylke.

Undersøkelsen avslørte at hver finnmarking i snitt spiser 1,3 kilo pølse i året.

Det er mer enn dobbelt så mye som det kjøpes i Sør-Trøndelag, Møre- og Romsdal, Hordaland og Rogaland. Der spises det bare 0,6 kilo i året.

- Jeg har prøvd å pønske ut å forklaring på dette, og en teori er at det er lange avstander i Finnmark. Vi må kjøre langt, og stopper da for å kjøpe pølse. Det er nok derfor finnmarkinger kjøper mer av denne hurtigmaten, sier sier direktør for handel i Hovedorganisasjonen Virke, Thomas Angell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer