Se hvem som har det varmest i landet her

Odin (20) koser seg i pluss 30,5 med bading og bringebæris.

VARMEST I LANDET:  Brunbjørnen Odin (20) koser seg med bading og bringebæris på landets varmeste sted - Namsskogan med 30,5 grader. Foto: Bjørn Henrik Johansen, Namsskogan Familiepark.
VARMEST I LANDET: Brunbjørnen Odin (20) koser seg med bading og bringebæris på landets varmeste sted - Namsskogan med 30,5 grader. Foto: Bjørn Henrik Johansen, Namsskogan Familiepark. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Se hvem som har det varmest i hele vårt langstrakte land denne helgen - jo, bjørnene og alle de andre to og forbeinte i Namsskogan.

Målestasjonene til Meteorologisk institutt i Nord-Trøndelag kuppet gårsdagens topp-20-liste over varmemålinger, og knallværet over Midt-Norge holder seg helgen.

Her kan du sjekke værvarslene der du tilbringer høysommerdagene.

Her er topp-10-lista over de hotteste stedene i Norge lørdag:

1. Namskogan, Nord-Trøndelag 30,5
2. Mære, Nord-Trøndelag 30,5
3. Frosta, Nord-Trøndelag 29,9
4. Gartland, Nord-Trøndelag 29,8
5. Stryn, Sogn og Fjordane og Laksfors, Nordland - begge 29,7,
7. Kotsøy, Sør-Trøndelag, Overhalla, Nord-Trøndelag og Storforshei - alle 29,6
10. Snåsa, Nord-Trøndelag og Saltdal, Nordland 29,2.

Varmest i sør - langt under topp 20: Minnesund, Akershus 27,7 og Bygdøy, Oslo 27,2.

- Det er varmt og herlig i dag også, rapporterer daglig leder Turid Bredesen i Namsskogan Familiepark på vegne av fastboende og gjester med og uten pels.

Bringebæris
- Men bjørnene da - de har vel den tykkeste pelsen av alle fastboende ?

- Det er viktig at alle dyrene har tilgang til vann og skygge, akkurat som oss. Og våre tre brunbjørner ser ut til å kose seg. Både gamlefar Odin på 20 år og barna Bjørn (oppkalt etter veterinæren) og Søss på åtte har egen badedam som de bruker titt og ofte. Og så får de masse av favorittgodteriet sitt, forteller daglig leder til Dagbladet.

Og favoritten er bringebæris - vann og bringebærsyltetøy frosset i isbokser som allerede er tømt av tobeinte.

Vervarslinga på Vestlandet har detaljansvaret for værdetaljene også i heite Midt-Norge.

- Joda, det er flott sommervær i Trøndelag-fylkene i dag også. Det ser kanskje ikke ut som det blir noe 30-tall i dag igjen, men iallefall godt oppe i 20, sier vakthavende meteorolog Haldis Berge til Dagbladet fra sin base i Bergen.

Regnbyger underveis Sørlige deler av nesten like varme Nordland risikerer regnbyger fra i ettermiddag. Og mandag ettermiddag blir det også nedkjøling med varslede regnbyger både i Nord- og Sør-Trøndelag.

I sør har de første regnbygene  allerede markert seg i dag over kysten av Agder-fylkene og Telemark.

- Østlandet nærmere Oslo ser ut til å få de frøste regnskvettene i ettermiddag. Sånn blir det også mandag, men fra tirsdag er det tilbake med sol og oppholdsvær, oppsummerer vakthavende meteorolog Eldbjørg Mosnes på Meterorologisk institutt i Oslo.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer