Se hvor Kadhafi fortsatt styrer

Og disse kontrollerer opprørerne. Nå bombes oljebyen Brega, der Kadhafi tapte en blodig kamp i går.

HER HAR OPPRØRERNE TATT OVER: Denne grafikken viser hvilke områder som kontrolleres av Kadhafi eller opprørsstyrkene. Grafikk: Kjell Erik Berg/Dagbladet
HER HAR OPPRØRERNE TATT OVER: Denne grafikken viser hvilke områder som kontrolleres av Kadhafi eller opprørsstyrkene. Grafikk: Kjell Erik Berg/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Libyske krigsfly gikk i dag til angrep på et oljeanlegg i oljebyen Brega øst for Tripoli, melder nyhetsbyrået AP.

Byen har vært en av de blodigste slagmark mellom Kadhafis lojale sikkerhetsstyrker og opprørerne som krever oberstens fall etter at demonstranter tok fullstendig kontroll over Benghazi.

Sikkerhetsstyrkene tapte Angrepet på Brega illustrerer Kadhafis desperate kamp mot demonstrantene, og i morgentimene i går rykket Kadhafis sikkerhetsstyrker inn med 50 SUV-er og lastebiler med maskingevær festet på toppen. De startet med å drive ut opposisjonsgruppen som oppholdt seg i byen, men ved ettermiddagstid hadde de tapt slaget og trukket seg tilbake til et universitet sju kilometer unna.

Der skal opprørerne ha omringet og skutt mot dem med maskingevær. Sikkerhetsstyrkene forsøkte deretter å bruke krigsfly for å forsøke å få opprørsstyrkene unna, men ingen skal ha blitt drept av angrepet og opprørerne holdt sine posisjoner.

Forsterker stillingene Opprørssoldatene var i morgentimene i dag i fullt arbeid med å forsterke stillingene i Brega som forberedelse på mulige nye angrep. Også antiluftskyts ble gjort klart, og stillinger bemannet.

Antallet drepte etter kampene skal ifølge nyhetsbyrået AP vært 14. AP skriver at minst 10 opprørere skal ha blitt drept og 18 skadet.

Opprørsstyrkene har hatt kontroll over Brega siden i forrige uke, med stadige angrep fra Kadhafi-loyale soldater.

KJEMPER OM OLJEBY: Her holder en opprører seg for ørene mens en bombe treffer ørkenen i nærheten av Brega under gårsdagens blodige kamper. Foto: Reuters/Joel Silva/Folhapress/Scanpix
KJEMPER OM OLJEBY: Her holder en opprører seg for ørene mens en bombe treffer ørkenen i nærheten av Brega under gårsdagens blodige kamper. Foto: Reuters/Joel Silva/Folhapress/Scanpix Vis mer