Se hvordan politiet drar Jody (20) ut av rullestolen

Handikappede Jody blir slengt ned på gaten og dratt langs asfalten under studentdemonstrasjon. Like etter blir politimannen fraktet bort av en kollega.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En amatørvideo som nå er lagt ut på nettstedet Youtube viser hvordan en politimann drar handikappede Jody McIntyre (20) ut av rullestolen hans og sleper Jody bortover gaten.

Deretter ser det ut til at Jody blir slengt ned på asfalten, mens folkemengden skriker til politimannen: «Hva er det du gjør? Du dyttet ham overende».

Hendelsen skjedde under en studentdemonstrasjonen i London for en uke siden, melder avisen The Guardian. Jody har cerebral parese og er avhengig av sin rullestol.

Han forteller at han befant seg på Parliament Square da en politimann slo ham på skulderen med en batong.

- Politiet dyttet meg ut av rullestolen og dro meg bortover gaten, forteller Jody McIntyre.

Videoen viser at den involverte politimannen blir dratt bort fra stedet av en kollega.

Jody er en politisk aktivist og deltok i demonstrasjonen. Han forteller at det utviklet seg til en intens, aggressiv og fientlig demonstrasjon ettersom det var flere politimenn tilstede som ifølge ham var klare til å konfrontere folkemengden.

Hendelsen har skapt blandede reaksjoner i Storbritannia. Enkelte mener Jody bare prøver å få sympati, mens andre er sjokkerte over måten politiet behandlet Jody, melder The Guardian.

McIntyre har kontaktet sin advokat og vurderer om han skal anmelde hendelsen.

Det har vært flere voldelige studentdemonstrasjoner i London den siste tiden. 11. november var over 50 000 demonstranter ute i Londons gater for og protestere mot økte studieavgifter. I slutten av november ramponerte demonstranter en politibil.

VRAK: I slutten av november ramponerte studentdemonstranter en politibil i London. Foto: Anthony Devlin/PA/AP/Scanpix
VRAK: I slutten av november ramponerte studentdemonstranter en politibil i London. Foto: Anthony Devlin/PA/AP/Scanpix Vis mer