- Se, jeg har ingen tatoveringer

Da seks år gamle Ellah Joy Pique ble bortført etter endt skoledag ved Calajoan Elementary School, etterlyste politiet en blond mann med tatoveringer.

IKKE TATOVERT: Politiet gikk tidlig ut med etterlysning av en blond mann med tatoveringer, og var et av de viktigste sporene politiet jobbet med etter at seks år gamle Ellah Joy Piquet ble bortført og drept i forrige uke. Kongsbergmannen Sven Erik Berger sitter nå varetektsfengslet på den filippinske øya Cebu. - Jeg har ingen tatoveringer, sier nordmannen. Foto: Dagbladet
IKKE TATOVERT: Politiet gikk tidlig ut med etterlysning av en blond mann med tatoveringer, og var et av de viktigste sporene politiet jobbet med etter at seks år gamle Ellah Joy Piquet ble bortført og drept i forrige uke. Kongsbergmannen Sven Erik Berger sitter nå varetektsfengslet på den filippinske øya Cebu. - Jeg har ingen tatoveringer, sier nordmannen. Foto: DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CEBU/OSLO (Dagbladet):Ifølge politiets etterlysning skulle mannen, og en kvinne som ble omtalt som en filippinsk prostituert, ha lurt seksåringen inn i en mørk SUV-bil.

Dette skal ha blitt fortalt politiet av en informant, og var et av de viktigste sporene da politiet gikk ut med etterlysning og fantom-tegninger av et par som skal ha bortført, drept og dumpet seksåringen utfor et stup ved landsbyen Barili i forrige uke.

«Så hvor er den blonde mannen med tatoveringene», har Redaktør Eileen Mangubat i Cebu Daily News spurt retorisk på lederplass i avisa.

-  Jeg mener politiets etterforskning i saken har vært mangelfull, sier hun til Dagbladet.

Registrert på hotellets overvåkingskamera Igår ble tvilen forsterket da det ble klart at det føderale etterforskningsbyrået (National Bureau of investigation - NBI) har åpnet egen etterforskning av det brutale drapet.

SÅR TVIL: Til Dagbladet, bekrefter regiondirektør i NBI, Edward A. Villarta, at det føderale etterforskningsbyrået har undersøkt Berger og forlovedens vitnemål, og har gjort vitneavhør både på den norske skolen og på hotellet Waterfront, der paret hevder å ha oppholdt seg i tidsrommet da seks år gamle Ellah Joy Pique ble bortført. Foto: Dagbladet
SÅR TVIL: Til Dagbladet, bekrefter regiondirektør i NBI, Edward A. Villarta, at det føderale etterforskningsbyrået har undersøkt Berger og forlovedens vitnemål, og har gjort vitneavhør både på den norske skolen og på hotellet Waterfront, der paret hevder å ha oppholdt seg i tidsrommet da seks år gamle Ellah Joy Pique ble bortført. Foto: Dagbladet Vis mer

Til Dagbladet, bekrefter regiondirektør Edward A. Villarta i NBI, at de har gått inn og etterprøvd norske Sven Erik Berger(49) og hans filippinske forlovede, Karen Castro Esdrelons påstander.

NBI skal ha foretatt vitneavhør både på den norske skolen og på hotellet Waterfront. Stedene hvor paret hevder de oppholdt seg, om ettermiddagen da Ellah Joy Pique ble bortført ved 16-tiden.

Ifølge Cebu Daily News, skal ansatte ved skolen ha hevdet for etterforskerne, at paret var innom klokka 15.30, den 8. Februar. Videre sikret etterforskerne videoopptak fra Waterfront Hotel, der overvåkingskameraer skal ha registrert at de to sjekket inn klokka 16.45.

- Da kan vel ikke de to ha vært fysisk på åstedet for kidnappingen, spør Dagbladet, region-direktør Villarta.
- Nei, svarer han, men vil ikke gi flere detaljer.

- Må løslates De nye opplysningene styrker parets vitnemål, og står i kontrast til hva det lokale politiet hevdet under fengslingsmøtet for to dager siden. Der ble Berger og Esdrelon varetektsfengslet. Fordi rettskjennelsen fortsatt står ved lag, må retten begjære en gjenopptagelse av etterforskningen, før NBI kan konkludere på sine funn.

- Dette betyr at de må løslates, sier parets advokat Salvador O. Solima.

Han er tydelig fornøyd, og er allerede igang med å forberede en begjæring til retten, om at etterforskningen må gjenopptas.

- De slipper ut når dette blir lagt frem for retten, det er 100 prosent sikkert, sier advokaten.

Glad men opprørt Sven Erik Berger er også glad for at NBI nå gir han alibi. Men han er opprørt over Cebu-politiets arbeidsmetoder.

- Hvorfor bruker de bare den informasjonen som passer dem? Hva med den mørke SUV-bilen og hva med tatoveringene?

Han er redd for at politiet skal fabrikkere bevis, og vil vise Dagbladet at han ikke har tatoveringer.

- Nå har de fjernet tatoveringene fra personbeskrivelsen, for selv Cebu-politiet kan vel ikke bortforklare dette, sier han, og trekker av seg t-skjorta.

- Jeg har noen arr, men ingen tatoveringer, forteller Berger. Så blir han veldig alvorlig.

FORNØYD: - Dette betyr at de må løslates, sier parets advokat Salvador O. Solima til Dagbladet. Han er tydelig fornøyd med sakens utvikling. Foto: Dagbladet
FORNØYD: - Dette betyr at de må løslates, sier parets advokat Salvador O. Solima til Dagbladet. Han er tydelig fornøyd med sakens utvikling. Foto: Dagbladet Vis mer

- Blir vi fengslet så vet jeg ikke om jeg greier dette.

Han forteller at han ikke sover om natten og at han ikke har matlyst. Om Cebu-politiet får gjennomslag i retten påny kan det ta opp til ett år før saken kommer opp.

- Da kollapser jeg, det greier jeg ikke, sier han. 

DREPT: Seks år gamle Ellah Joy Pique ble funnet drept og dumpet i en sekk utenfor byen Barili. Foto: privat
DREPT: Seks år gamle Ellah Joy Pique ble funnet drept og dumpet i en sekk utenfor byen Barili. Foto: privat Vis mer