Se Kadhafi-playboyens private festbilder

Hannibal Kadhafi og tre av de andre Kadhafi-barna er fortsatt på frifot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRIPOLI/OSLO (Dagbladet): Enhver ordentlig diktator trenger en hensynsløs playboy av en sønn: Muammar Kadhafis femte sønn, Hannibal (36), startet tidlig et vilt luksusliv hvor narkotika og jakt på libyske damer var viktige ingredienser.

Da opprørssoldatene inntok hovedstaden Tripoli i slutten av august, hadde Hannibal og kona Aline (29) allerede flyktet fra byen.

Nå skal de ha søkt tilflukt i nabolandet Algerie, mens det som var verdens rikeste mann, faren og diktatoren Muammar Kadhafi, ligger død og begravet på et hemmelig sted i Libyas ørken, sammen med sønnen Muatassim. To av Kadhafis andre sønner ble også drept i den 8 måneder lange Borgerkrigen:

• Saif al-Arab Kadhafi skal ha blitt drept av en NATO-bombe 30 april i år.
• Khamis Kadhafi skal ha blitt drept i sammenstøt med opprørsstyrker 29. August.

Skjendet Kadhafi-gravplass Samtidig kommer det fortsatt meldinger om konflikter mellom Kadhafis støttespillere og opprørsstyrkene. En gravplass tilhørende familien til den døde diktatoren skal ha blitt skjendet, etter at en gjeng angrep kirkegården tilhørende Kadhafa-stammen i Sirte nylig.

Ifølge International Business Times, er gruppen som ødela Kadhafi-familens gravplass en jihadist-bevegelse med nære forbindelser til al-Qaida.

Kadhafi
Kadhafi
Kadhafi
Kadhafi
Kadhafi
Kadhafi
Kadhafi
Kadhafi
Kadhafi
Kadhafi
Kadhafi
Kadhafi
Kadhafi
Kadhafi
Kadhafi

Minst fire graver skal ha blitt ødelagt, blant annet graven til Muammar kadhafis mor, bror og onkel. Gravskjendingen skal ha satt sinnene i kok i oberstens fødeby, som er hardt rammet etter mer enn 8 måneder med harde kamper, som kuliminerte i Kadhafis fall for 18 dager siden.

I den libyske ørkenen Det er fortsatt uklart hvor Saif al-Islam, som var utpekt av diktatoren selv til å overta styringen av Libya, befinner seg. Det har kommet meldinger om at diktatorsønnen allerede skal befinne seg i Libyas naboland Niger.

Men ifølge et skriv fra sjefsanklager Luis Moreno Ocampo ved Den internasjonale straffedomstolen (ICC) i Haag i forrige uke, finnes det også indisier på at han fortsatt kan befinne seg i den Libyske ørkenen. Kadhafis tre andre barn skal ifølge flere kilder nå befinne seg i nabolandet Algerie:

• Al-Saadi Kadhafi har flyktet til Algerie. Ifølge en representant for overgangsrådet har han tatt kontakt for å diskutere å overgi seg, han skal også ha uttrykt at han ønsket å returnere til Libya.
• Den tidligere oberstens eneste datter, Ayesha Kadhafi skal ha flyktet til Algerie. Der fødte hun sitt fjerde barn få dager etter ankomst.
• Hannibal Kadhafi, kona Aline og deres to barn har også fått midlertidig tilflukt i nabolandet.
 
Muammar Kadhafi skal ha vært svært fortvilet over femtesønnen Hannibals lunefulle og gale oppførsel, som sies å være den rake motsetningen til Saif al-Islam.

De 380 bildene Dagbladet har fått tak i, lå i Hannibal og Alines private kamera og ble funnet av libyske opprørssoldater da de raidet huset deres i hovedstaden Tripoli.

Bildene du kan se i bildespillet over viser Hannibal og kona Aline i limousiner og i privatfly. På Luksushotel i Paris og i Roma, på dykkertur i Rødehavet - og med parets hund, Fluffy, som onde tunger sier skal ha vært med i parets utstrakte sexliv.

«Psykisk syk» kvinne Hannibal møtte Aline for første gang i København. Den libanesiske kvinnen var modell i Paris, og de to giftet seg i 2003. Siden den gang synes paret uatskillelige verden over. Flere svært eksplisitte bilder Dagbladet har tilgang til viser Aline og Hannibal i vilter sexlek i ulike positurer, foreviget av en ukjent fotograf.
Den 29-årige Aline Kadhafi var et forholdsvis ukjent blad internasjonalt inntil i august i år. Like etter at paret rømte hjemmet sitt og dro til Algerie, fant CNNs reporter i Tripoli parets barnepike forlatt i et av rommene i familiens luksuriøse hus ved Middelhavet i Tripoli.

FELT I PFU: Denne artikkelen, publisert i Dagbladet 7. november 2011, ble den 27. mars 2012 felt i Pressens faglige utvalg for brudd på god presseskikk. Hele uttalelsen kan du lese her.
FELT I PFU: Denne artikkelen, publisert i Dagbladet 7. november 2011, ble den 27. mars 2012 felt i Pressens faglige utvalg for brudd på god presseskikk. Hele uttalelsen kan du lese her. Vis mer

Den etiopiske kvinnen Shweyga Mullah satt svak og alene på en madrass på gulvet mens hun fortalte historien sin til CNN. Ansiktet og kroppen var dekket av sår og skorper etter at Aline skal ha kastet kokende vann over kvinnen da hun nektet å slå parets barn.

«Shweyga er ikke den eneste», sier en sudaner til CNN.

Tv-kanalen har kontaktet en tidligere barnepike. Hun beskriver Aline Kadhafi som en «sadist» og en «psykisk syk» kvinne. En privat fengselscelle i parets private hjem, kan også være tegn på at det var dumt å ikke gjøre hva Hannibal og hans kone befalte.

- Blødde kraftig De fleste av bildene viser et par som smiler og poserer foran kamera, men utenfor kameraets rekkevidde hadde Hannibal og kona mer lunefulle dager. Som i jula i fjor, på en over 30000 kroners luksussuite på hotellet Cladrige i London.

Gjester på naborommet og hotellpersonale hørte kraftige skrik om hjelp. Klokka halv to om natta ble politiet tilkalt, ifølge The Daily Mail. Da politiet kom til hotellet, hadde den 33-årige Hannibal låst seg sjøl og kona inne på et rom. Hannibals livvakter sperret for døra, men politiet arresterte vaktene.

-Jeg kunne se at kvinnen på rommet var kraftig forstyrret. Hun blødde kraftig fra nesa og ansiktet. Nesa var helt klart brukket og det så ut til at hun trengte en operasjon, sa vitnet til The Daily Mail.

LIKSKUE: Det siste bildet av Libyas tidligere diktator Muammar Kadhafi tatt i Misrata 24. oktober. Liket av Kadhafi, hans sønn Muatassim og hærsjef Abu Bakr Jonis lå i flere dager på utstilling i en frysecontainer.
Foto: Tomm W. Christiansen /Dagbladet
LIKSKUE: Det siste bildet av Libyas tidligere diktator Muammar Kadhafi tatt i Misrata 24. oktober. Liket av Kadhafi, hans sønn Muatassim og hærsjef Abu Bakr Jonis lå i flere dager på utstilling i en frysecontainer. Foto: Tomm W. Christiansen /Dagbladet Vis mer

Den tidligere modellen ble etter hvert kjørt med ambulanse til et sykehus i London og ble behandlet for en mulig brukket nese.

Kadhafi-sønnen klarte å slippe unna rettssak da den libyske ambassadøren informerte politiet om hans diplomatiske immunitet. Den ville playboyen ble så kjørt bort i ambassadebil.

Til politiet sa Aline at skadene skyldtes et fall. Hannibal og kona hadde planlagt et lengre opphold på familiens favoritthotell i Mayfair, men sjekket raskt ut etter bråket.

«Bølla» arrestert I juli 2009 var paret på et hotell i Genève da Aline var høygravid. Her ble den libanesiske kvinnen og Hannibal arrestert av sveitsisk politi etter at de skal ha mishandlet sine tjenere.

Tjenerne hevder ifølge en rekke medier at de ble slått med et belte og en kleshenger. To av Hannibals livvakter ble også arrestert da de kom i kamp med politiet under arrestasjonen. Paret nektet enhver skyld og ble seinere løslatt mot kausjon.

Arrestasjonen av Kadhafi-ene i Sveits førte til at pappa Kadhafi stoppet å eksportere olje til Sveits, i tillegg til å boikotte sveitsisk import til Libya. Sveitsiske borgere fikk ikke lenger visum til Libya og flyrutene mellom de to landene ble kansellert.

FORTSATT FORSVUNNET: Det er fortsatt usikkert hvor Saif al-Islam, som var utpekt av diktatoren selv til å overta styringen av Libya, befinner seg. Det har kommet meldinger om at diktatorsønnen allerede skal befinne seg i Libyas naboland Niger. Foto: Paul Hackett / Reuters / Scanpix
FORTSATT FORSVUNNET: Det er fortsatt usikkert hvor Saif al-Islam, som var utpekt av diktatoren selv til å overta styringen av Libya, befinner seg. Det har kommet meldinger om at diktatorsønnen allerede skal befinne seg i Libyas naboland Niger. Foto: Paul Hackett / Reuters / Scanpix Vis mer

Det er ikke uten grunn av folk ansatt i Libyas utenriksdepartement kaller Hannibal for «bølla». De har måttet brukt mye ressurser for å ordne opp med europeiske myndigheter etter hans herjinger.

I 2005 ble Hannibal arrestert etter å ha slått sin kjæreste, Aline, som var gravid i åttende måned. Han sier at han slo henne fordi hun nektet ham å komme inn i hotellrommet på Grand Hotel. Hotellpersonale ble tilkalt da han tok fram en pistol. Hannibal Kadhafi byttet så hotell. Her ødela han møblene og fikk seinere en fire måneders betinget fengselsstraff og bot på rundt 3500 kroner.

Glad i damer Ett år tidligere var han involvert i en politijakt, da den bilglade diktatorsønnen kjørte altfor fort med sin svarte Porsche på Champs-Élysées. Da politiet stoppet han, angrep livvaktene dem. Ingen straff ble gitt da libyske diplomater beklaget hendelsen. I 2003 var han involvert i en slåsskamp i Roma hvor seks fotografer havnet på sykehus. Han lagde også kaos under en annen ferie i byen. Da kastet han flasker og angrep tre politimenn etter en heftig kveld på byen.

«Hannibal ble tidlig kjent for å være glad i damer», forteller en libyer som tidvis har vært i samme omgangskrets som Hannibal og hans bror Muatassim Kadhafi (nå død). Tripoli-mannen ønsker ikke å stå fram med navn og bilde i Dagbladet med tanke på egen framtid, men forteller inngående om de to brødrenes liv.

-De kunne få akkurat hva de ville, som gjerne var dop, alkohol, damer og biler. Penger hadde de nok av og fram til 1990-tallet konsentrerte de seg om libyske jenter. Så rettet de blikket mot Europa, sier libyeren.

Når Hannibal hadde lyst på en dame hjemme i Libya, sendte han gjerne ut livvaktene sine i Tripolis gater med utførlige beskrivelser av hvordan kvinnen(e) skulle se ut. Universitetet var en favorittarena for damehenting, og i en kjeller på universitetet skal sønnene ha hatt en liten gynekologisk klinikk der kvinnene ble sendt etter samleie, for å operere inn en ny jomfruhinne og for å sørge for at ingen ble gravide.

UATSKILLELIGE: Aline og Hannibal møttes for første gang i København. Den libanesiske kvinnen var modell i Paris, men lot seg begeistre av Hannibal, og paret giftet seg i 2003. Siden den gang synes paret uatskillelige verden over. Foto: privat
UATSKILLELIGE: Aline og Hannibal møttes for første gang i København. Den libanesiske kvinnen var modell i Paris, men lot seg begeistre av Hannibal, og paret giftet seg i 2003. Siden den gang synes paret uatskillelige verden over. Foto: privat Vis mer

-Når livvaktene eller Hannibal hadde sett seg ut en kvinne, var det ingen vei tilbake. De ble tvunget med, og hvis gikk de ikke med på samleie, ble de voldtatt, forteller libyeren.

I Libya er det alkoholforbud, men fester med alkohol og narkotika bak lukkede dører ble vanlig på 1990-tallet blant landets elite. Torsdagen er den største partydagen i hovedstaden og Hannibal ble kjent for sitt enorme forbruk av alkohol, dop og vakre jenter.

-Jeg og Hannibal hadde samme narkodealer, og ved flere anledninger møtte jeg livvaktene hans når jeg handlet kokain. Og jeg garanterer deg, Hannibal var kokainavhengig. Ingen tvil om det, sier libyeren som sjøl var på kokainavvenning på en privat klinikk i Egypt i fjor.

Dealeren Jonny var fra Nigeria og brukte en blomsterbutikk som salgssted. Kom og sniff på blomstene, var hans motto.

-Det var bare å bestille en blomsterbukett og kokainen ble tapet fast til blomsterstilkene, før den ble utførlig pakket inn, sier libyeren.

På flukt med enorm pengeformue Kadhafi-familiens jernhånd over Libya er historie. Hannibal og kona øyner et ganske annerledes liv når deres diplomatiske immunitet ikke lenger gjelder.

I SOLA: En tidligere barnepike beskriver Aline Kadhafi som en «sadist» og en «psykisk syk» kvinne.. Foto: privat
I SOLA: En tidligere barnepike beskriver Aline Kadhafi som en «sadist» og en «psykisk syk» kvinne.. Foto: privat Vis mer

Libyere flest gjør nå narr av Kadhafi-familien. Ryktene om sexfilmene, sexleketøyene og luksuslivet florerer, til latter, medynk, men aller mest forlystelse.

Den arbeidsløse 64-årige Muhammed Amoree tusler rundt i det som en gang var Kadhafi-familiens hovedsete, Bab al-Azaziye i Tripoli.
De enorme murene som dekker det flere kvadratkilometer store området er nå i ferd med å rives og titusenvis av libyere er på plass for å se hvordan Kadhafi-familien en gang levde.

-Her ser vi hvor mye Kadhafi ljugde til oss. Han sa at han var en fattig og enkel beduin, mens familien mesket seg i ekstrem luksus, sier Amoree.

Selv om Kadhafi-dynastiet er over, vil historiene om dekadensen, dobbeltlivene og diktaturet leve i generasjoner blant libyere flest.

PÅ STRANDA: Hannibal Kadhafi og kona Aline Skaf. De fleste av bildene viser et par som smiler og poserer foran kamera, men utenfor kameraets rekkevidde hadde Hannibal og kona mer lunefulle dager. Foto: privat
PÅ STRANDA: Hannibal Kadhafi og kona Aline Skaf. De fleste av bildene viser et par som smiler og poserer foran kamera, men utenfor kameraets rekkevidde hadde Hannibal og kona mer lunefulle dager. Foto: privat Vis mer
PÅ FERIETUR: Muammar Kadhafi skal ha vært svært fortvilet over femtesønnen Hannibals lunefulle og gale oppførsel. Foto: privat
PÅ FERIETUR: Muammar Kadhafi skal ha vært svært fortvilet over femtesønnen Hannibals lunefulle og gale oppførsel. Foto: privat Vis mer
PÅ FEST: Det er ikke uten grunn av folk ansatt i Libyas utenriksdepartement kaller Hannibal for «bølla». De har måttet brukt mye ressurser for å ordne opp med europeiske myndigheter etter hans herjinger. Foto: privat
PÅ FEST: Det er ikke uten grunn av folk ansatt i Libyas utenriksdepartement kaller Hannibal for «bølla». De har måttet brukt mye ressurser for å ordne opp med europeiske myndigheter etter hans herjinger. Foto: privat Vis mer