Se kongeparet takke for bursdagsgaven

Kongeparet fikk utstilling i gave fra deg og meg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kongen og dronningen takket for gaven i kor da de onsdag fikk overrakt regjeringens gave til sine 75-årsdager — den første av seks kongelige utstillinger. — Å finne bursdagsgaver er aldri lett. Særlig ikke til to mennesker som har så mye pent fra før. Vi gir dere noe dere allerede har. Og som uten tvil er noe av det fineste som finnes, sa statsminister Jens Stoltenberg (Ap) i sin tale til kongeparet. Gaven er utstillingen Den kongelige reise 1905-2005, og består av seks utstillinger med skatter fra de kongelige samlingene av kunst, kulturhistoriske gjenstander og fotografier.

Stevnemøte Onsdag fikk kongeparet, kronprinsparet, prinsesse Märtha Louise og prinsesse Astrid se den første av utstillingene — «Kongelige reiser 1905-2005» på Kunstindustrimuseet i Oslo. Utstillingen åpner for publikum torsdag. — For mange håper vi utstillingen vil bli et stevnemøte med glemte år. For barn og unge kan utstillingen bli et møte med begivenheter deres foreldre eller besteforeldre har opplevd, sa kong Harald. — Det vil glede oss meget om utstillingene som nå skal vises i ulike landsdeler dette året og i 2013, kan gi mersmak, sa dronning Sonja før hun og kongen i kor takket for gaven, og omvisningen i utstillingen kunne starte. Til stede var både regjeringsmedlemmer, stortingspresident, partiledere og Oslos ordfører Fabian Stang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer