Se løven kysse sykepleieren

Den afrikanske løven Jupiter takker Ana for livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Gjennom gitteret på buret, strekker den afrikanske løven Jupiter sine store poter frem og planter et kyss på leppene til den colombianske sykepleieren Ana Julia Torres (47).

Ikke usannsynlig er det et kyss av takknemlighet, siden Jupiter for seks år siden ble reddet fra en tilværelse preget av mishandling og feilernæring i et sirkus. Med hjelp fra Torres har løven blitt matet og stelt på dyrehjemmet Villa Lorena, skriver nyhetsbyrået AP.

Tar imot mishandlede og handikappede

- Her har vi dyr som er krøplinger, som mangler kroppsdeler, er blinde, skjeløyde og handikappede, forteller Torres, som forsøker å få donasjoner og det som kan tas fra en moderat lærerlønn til å dekke utgiftene med å drive et dyrehjem i en fattig bydel i den sørlige byen Cali.

- De kommer til oss feilernært, skadet, brent, knivstukket og med skuddsår, forteller den 47-årige kvinnen.

Torres begynte med rehabilitering for dyr for mer enn et tiår tilbake, da en venn ga henne en ugle, som hadde blitt holdt som kjæledyr. Senere, da hun ba barna på skolen ta med seg kjæledyrene sine på skolen, oppdaget hun at det er mange familier som driver ulovlig kjæledyrhold.

Etter hvert vokste også antallet dyr som Torres måtte ta seg av. I dag er løven Jupiter én blant åtte hundre dyr som er under rehabilitering på Villa Lorena.

Alt fra flamencoer, til apekatter til elefanter med diverse handikap blir tatt hånd om. Noen av dyrene har medfødte handikap, andre, deriblant en ape, er gjentatte ganger blitt slått i fylla av en alkoholmisbruker.

ET TAKKNEMLIGHETSKYSS: For seks år siden levde løven Jupiter et usselt sirkusliv. Seks år etter at han ble funnet mishandlet og feilernært, takker han dyresykepleieren Ana Julia Torres for at hun har reddet livet hans. Foto: AP/Scanpix
ET TAKKNEMLIGHETSKYSS: For seks år siden levde løven Jupiter et usselt sirkusliv. Seks år etter at han ble funnet mishandlet og feilernært, takker han dyresykepleieren Ana Julia Torres for at hun har reddet livet hans. Foto: AP/Scanpix Vis mer

- Apen skrek hver gang den ble slått, helt til politiet en dag kom og fant veggen dekket av blod, sier Torres til nyhetsbyrået AP.

Stengt for publikum

Siden Torres er imot at dyr skal vises frem på sirkus og liknende, er rehabiliteringshjemmet Villa Lorena stengt for publikum.

- Vi vil at dyrene skal leve i fred. Hele livet er de blitt vist frem på sirkus og andre show - dette er paradis hvor de endelig kan hvile, sier Torres til AP.

MANGE FÅR HJELP:</B> I alt 800 dyr er til rehabilitering på Villa Lorena i byen Cali. Dyrehjemmet, som har eksistert i 12 år, tar hånd om mishandlede dyr og dyr med medfødte handikap.