Se, månen er en gul ost!

Men er den muggen? Nye, unike bilder fra NASA-skip.

UNIKE DETALJER: Et NASA-romskip har tatt fantastiske bilder av månens sørlige halvkule. Foto: AP/NASA/GSFC
UNIKE DETALJER: Et NASA-romskip har tatt fantastiske bilder av månens sørlige halvkule. Foto: AP/NASA/GSFC Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Disse fantastiske bildene tatt av NASA-romskipet Lunar Reconaissance Orbiter (LRO) viser månens sørlige halvkule blåst opp hundre ganger, skriver Daily Mail.

Men sin sterke gulfarge og mange kratere kan månen i sannhet minne om en Jarlsbergost, men med bakgrunnsfarger i irrgrønt og blått, kanskje en ost som har ligget i kjøleskapet vel lenge.

Bildene er de mest detaljrike som noensinne er tatt av månens overflate.

Doktor Gregory Neumann ved NASAs Goddard Space Flight Center i Greenbelt, Maryland, sier terrengkartene, som er basert på det nye datamaterialet, «vil bli en fundamental referanse for framtidige vitenskapelige ekspedisjoner til månen».

- Etter om lag et år med datainnsamling, har vi allerede tre milliarder data fra Lunar Orbiter Laser Altimeter (LOLA) om bord LRO-romskipet. Vi forventer at målingene vil fortsette i samme tempo de neste to åra av den vitenskapelige delen av oppdraget, sier Neumann.

LOLA sender laserimpulser gjennom en optisk linse som splitter seg i fem stråler som hver og en reflekterer tilbake når de treffer månens overflate.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer