Se McCain kjøre over Obama med tanks

Spøkefuglene i JibJab med ny valgsatire.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Spøkefuglene JibJabs siste musikalske videosatire «Time for Some Campaignin’» («På tide med litt kampanje») harselerer over USAs presidentvalgprosess ved å vri på Bob Dylans klassiker «The Times They Are a-Changin’».

Videoen setter søkelyset på den rituelle runddansen som gjentar seg rundt presidentvalget hvert fjerde år, med manipulerte og animerte bilder av John McCain og Barack Obama.

Obama blir portrettert som en virkelighetsfjern liberal kandidat som danser rundt og rir på en enhjørning i en eventyrverden, mens McCain framstår som en krigslysten gammel irritabel mann som kjører over nevnte Obama med tanks

Også ekteparet Clinton, George W. Bush og Dick Cheney får passet påskrevet. Blant annet får ekspresident Bill unngjelde for sigarepisoden med Monica Lewinsky på en brutal måte.

Opphavsmennene, brødrene Evan og Gregg Spiridellis, lanserte JibJab med et brak i 2004 med en video av de daværende presidentkandidatene George W. Bush og John Kerry som synger en skrudd versjon av Woody Guthries «This Land Is Your Land».

Se McCain kjøre over Obama med tanks