Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Se Mette-Marit videoen

Søndag slo kronprinsesse Mette-Marit seg litt vrang på flyturen fra Oslo til Haugesund. Se videoen!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV Haugaland filmet kronprinsessen i det hun gikk ut av flyet. Videoen kan du se her!

Bildene som ble vist på TVNorge lørdag kveld, viser en opprørt kronprinsesse som kommer ut av flyet. Hun går rett i ansiktet på sin personlige sekretær, Hilde Haraldstad. Med en advarende pekefinger virker det som om hun raser mot sekretæren.

Da kronprins Haakon prøver å roe henne ned, og rekker ut hånda for å leie henne ned flytrappa, slår Mette-Marit bort kronprinsens hånd. Hun fortsetter å snakke opprørt til sin mann mens de går nedover trappa. Først langt nede i trappa løfter kronprinsessen armen og vinker til folket.

Sint på fotograf

Opptrinnet skjedde få meter fra den røde løperen, der fylkesordføreren og resten av velkomstkomiteen sto og ventet for å ønske kronprinsparet velkommen til Haugesund.

Bakgrunnen for Mette-Marits utbrudd skal ha vært at en fotograf fra bildebyrået Scanpix prøvde å ta bilde av henne om bord i flyet. Mette-Marit har flyskrekk, og reagerer sterkt på at fotografer tar bilde av henne inne i fly.

Rant over

Da fotografen like etter landing skal ha forsøkt å ta et bilde, rant det over for kronprinsessen, som klart ga uttrykk overfor fotografen at hun ikke ønsket å bli tatt bilde av i denne situasjonen.

Dagbladets kilder på Slottet bekrefter dette hendelsesforløpet:

- Slottet bekrefter at den påfølgende diskusjonen på flytrappa handler om situasjonen der kronprinsessen opplevde at en fotograf forsøkte å ta bilde av henne inne i flykabinen, sier informasjonssjef ved Slottet, Wenche Rasch, til Dagbladet.

Ber om ro

På forhånd skal sekretæren ha fått beskjed om å informere pressen om at det ikke skulle bli tatt bilder av kronprinsessen om bord i flyet. At det likevel ble tatt bilder, var årsaken til den heftige ordvekslingen dem imellom.

Kronprinsen, som forsøkte å redde situasjonen, ble avfeid fordi han blandet seg inn i diskusjonen. Etterpå skal Mette-Marit ha beklaget det hele.

- Det bekreftes at kronprinsessen fortsatt jobber med å bli kvitt flyskrekken sin. Hun ber om pressens forståelse for situasjonen, og at fotografer ikke forsterker flyskrekken ved å ta bilde av henne inne i flykabinen, sier Rasch til Dagbladet.

Mette-Marit ble også fotografert da hun i desember fløy til London for å tenne julegrana. Denne hendelsen skal ha forsterket kronprinsessens redsel.

Mette-Marit har tidligere gått på kurs for å bli kvitt flyskrekken. I tillegg får hun støtte av sin bror, Espen Høiby, som er flykaptein.

Under flyturer har hun med seg en fagperson som hjelper henne. Denne har også samtaler med kronprinsessen om hvordan hun kan overvinne flyskrekken.

Lett provosert

Eksperter på flyskrekk som Dagbladet har vært i kontakt med, tror Mette-Marits redsel for å fly er selve årsaken til utbruddet.

- En person med flyskrekk er veldig anspent, og fokuserer sterkt på å holde angstfølelsene ute når vedkommende flyr. Dersom man blir forstyrret eller provosert, kan reaksjonen bli langt sterkere enn den ville blitt på bakken, sier flykaptein Per Arne Tryggh, som i 15 år har drevet kurs mot flyskrekk i samarbeid med psykolog Solveig Grenness.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!