Søppelkrisa i Oslo:

Se miljøbyråden grilles i bystyret om Dagbladet-avsløring

Ordfører Marianne Borgen (SV) måtte komme miljøbyråden til unnsetning da opposisjonen krevde svar i bystyrets spørretime.

GRILLET: I en muntlig høring i Bystyret i Oslo ble byråd for miljø- og samferdsel, Lan Marie Ngyuen Berg (MDG,) grillet etter at Dagbladet kom med nye avsløringer i Veireno-saken. Video: Oslo kommune Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) ble i bystyrets spørretime møtt med en rekke kritiske spørsmål fra opposisjonen om Dagbladets avsløring om arbeidsforholdene i renovasjonsselskapet Veireno.

Dagbladet har dokumentert hvordan arbeidsmiljøloven er brutt over 2000 ganger siden selskapet tok over ansvaret for søppeltømmingen i oktober.

Bjørnar Moxnes (Rødt) var overrasket over at hele 400 av bruddene skjedde fra 12. desember, som var en mandag i uke 50 i fjor.

Til Aftenposten uttalte nemlig byråden i midten av januar at det var null brudd på arbeidsmiljøloven i uke 50, og kun seks lovbrudd i uke 51 og 52.

- I dag avslører Dagbladet at Veireno har brutt arbeidsmiljøloven over 2000 ganger. Fra og med uke 50 finner Dagbladet over 400 brudd på arbeidsmiljøloven, uttalte Moxnes. Han fortsatte:

- Det er brudd på tillatelsen til bruk av utvidet overtid som selskapet fikk innvilget av arbeidstilsynet. Blant annet har ansatte jobbet 15-timersdager. Folk som kjører 20 tonn tunge lastebiler rundt i gatene våre uten å ha hvilt skikkelig, påpekte Moxnes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer