Se monstertorsken!

Økokrim skal etterforske hvor den deformerte torsken i Storfjord kommer fra.

MILJØKRIM? Økokrim tar saken etter at fiskere fanget flere deformerte torsk i Storfjord i Troms i fjor høst. Foto: Fiskeridirektoratet
MILJØKRIM? Økokrim tar saken etter at fiskere fanget flere deformerte torsk i Storfjord i Troms i fjor høst. Foto: FiskeridirektoratetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Økokrim skal etterforske hvor monstertorsken som er fanget i Storfjord i Troms kommer fra, melder NRK.

I fjor høst og i vinter har fiskere i området fått store mengder deformert torsk i garnet.

I november i fjor valgte Fiskeridirektoratet å frigi bilder av den deformerte torsken. 

Lokale fiskere i Storfjorden har rapportert om torsk som har hatt unormalt utseende, som deformert munnparti og knekk i nakkeregionen. Fisken har i tilegg vært unormalt feit. Fiskeridirektoratet region Troms mottok bilder av deformert torsk som en del av dokumentasjonen, og valgte først å unnta bildene fra offentlighet, ut fra mistanke om eventuelle lovbrudd og inntil egne undersøkelser var gjennomført.

Fiskeridirektoratet mistenker at torsken har rømt fra et oppdrettsanlegg. Hvis det er tilfelle, kan det være snakk om alvorlig miljøkriminalitet.

Det er tatt DNA-prøver av fisken. Fiskeridirektoratet vil ikke si noe om hva resultatene viser. Saken er sendt til Økokrim for videre etterforskning.

DEFORMERT: Lokale fiskere i Storfjorden har rapportert om torsk som har hatt unormalt utseende, som deformert munnparti og knekk i nakkeregionen. Foto: Fiskeridirektoratet
DEFORMERT: Lokale fiskere i Storfjorden har rapportert om torsk som har hatt unormalt utseende, som deformert munnparti og knekk i nakkeregionen. Foto: Fiskeridirektoratet Vis mer

- Vi har fått den i hus, men har ennå ikke startet selve etterforskningen. Det vil skje i nærmeste framtid, sier politiadvokat Tor Børge Nordmo i Økokrim til NRK.

Det eneste oppdrettsanlegget for torsk i området tilhører Storfjord Torsk AS. Selskapet har hele tiden nektet for at torsken stammer fra dem.

Ifølge styreleder Steinar Eliassen har det ikke vært rømning siden stormen Narve ødela deler av anlegget for fire år siden.


NAKKEKNEKK: Slik skal en torsk normalt ikke se ut. Foto: Fiskeridirektoratet
NAKKEKNEKK: Slik skal en torsk normalt ikke se ut. Foto: Fiskeridirektoratet Vis mer