Dette synet møtte bilistene fredag morgen

Se! Nå er det snø i Sør-Norge

Sesongens første snø har lagt seg på enkelte fjelloverganger - og det kommer mer utover dagen. 

HVITT: Bildet er fra Vegvesenets webkamera på Dyrenut på Rv.7 over Hardangervidda, og viser tilstanden fredag morgen klokka 9.38. Foto: Statens Vegvesen.  
HVITT: Bildet er fra Vegvesenets webkamera på Dyrenut på Rv.7 over Hardangervidda, og viser tilstanden fredag morgen klokka 9.38. Foto: Statens Vegvesen.   Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er ikke engang oktober, men i morges ble bilister på enkelte fjelloverganger i Sør-Norge møtt av et hvitt snøteppe.

I løpet av natta fikk landsdelen nemlig sesongens første snøfall.

- Det er veldig vanlig med sånne episoder i slutten av september, men i år har september vært veldig mild, så dette er den første episoden med en sånn kjølig luft og snø på fjelloverganger i Sør-Norge, sier meteorolog Terje Alsvik Walløe ved Meteorologisk Institutt til Dagbladet.

Kommer mer

Utover i helga blir det bedre vær og varmere i Sør-Norge - men på grunn av lave nattetemperaturer er det ikke sikkert snøen forsvinner med det første:

- Jeg tror den blir liggende, for det vil komme flere snøbyger utover dagen i dag, i fjelltraktene som vender mot Vestlandet. I fjelltraktene som vender mot Østlandet er det ingenting, sier meteorologen.

Vestlige fjelltrakter rammet

Snøen er å finne litt øst for Finse og vestover. Vegvesenets webkamerabilder viser blant annet et tykt lag med snø på Dyranut på rv. 7 over Hardangervidda, rundt 1200 moh.

Vegtrafikksentralen advarer også om vekslende bart føre og snøslaps på E134 over Haukelifjell.

De oppfordrer folk som skal kjøre i områder med snø, til å bytte ut sommerdekkene for sesongen.

- Det er meldt snø, og da blir det jo glatt. Folk må sko seg etter forholdene, og få på vinterdekkene, sier operatør Eirik Rystad Skånøy ved Vegtrafikksentralen til Bergensavisen, som også har omtalt snøfallet.

Snø i Nord-Norge

I Nord-Norge har ikke snøen lagt seg ennå - men det varer neppe lenge, skal man tro meteorologen.

Mens Sør-Norge får lettere vær, ventes det nemlig nedbør i nord i helga. Kombinert med lave temperaturer, er det stor fare for hvit nedbør.

- Man kan regne med snø i fjelltraktene. Snøgrensa vil nok krabbe nedover i Nord-Norge i dagene framover, særlig lørdag og søndag, mot bare noen få hundre meter, sier Alsvik Walløe.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer