Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Se, nå går Perus «havfrue»

- Hun er et mirakel, sier mamma Sara Arauco.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Milagros Cerron (2) fra Peru har for andre gang gjennomgått en vellykket operasjon, melder AP.

Mirakeljenta er født med sirenomelia, havfruesyndrom, som gjorde at bena hennes satt sammen da hun ble født.

Men i juni i år klarte leger å separere de to bena hennes til over knærne. Torsdag var legenes utfordring å separere resten.

Vinket og sendte kyss

Milagros betyr mirakel i hjemlandet. Da hun skulle inn på operasjonsbordet vinket hun og slengte kyss til alle som ønsket henne lykke til.

Foreldrene, medisinsk personell og journalister fulgte med på prosedyren på en skjerm.

Da operasjonen var ferdig, holdt doktor Luis Rubio, som ledet operasjonen, jenta opp for å vise at bena var helt separert.

Små steg

image: Se, nå går Perus «havfrue»

Jenta, som blir kalt «den lille havfrue» i Peru, kunne ta små steg hvis hun fikk hjelp før tirsdagens operasjon.

- Jeg tror jeg kan holde henne i hånda gående nedover Limas gater i desember. Det vil være en julegave for familien hennes, sier doktor Rubio.

Flere operasjoner

Milagros vil trenge minst 16 operasjoner til for å rekonstruere underlivet hennes. Hun er ett av bare tre tilfeller av personer som har overlevd «havfruesyndromet» i verden.

- Gud har velsignet oss. Hun er mitt mirakel, sier mamma Sara Arauco.

TRYGT PÅ ARMEN: Milagros sammen med doktor Luis Rubio før operasjonen på torsdag. Jenta er ett av tre kjente tilfeller i verden som er født med «havfruesyndrom». Foto: EPA/Scanpix
TRYGT PÅ ARMEN: Milagros sammen med doktor Luis Rubio før operasjonen på torsdag. Jenta er ett av tre kjente tilfeller i verden som er født med «havfruesyndrom». Foto: EPA/Scanpix Vis mer
HUN GÅR! Med litt hjelp kunne Milagros gå før operasjonen som skilte bena hennes helt. Bildet er tatt før en pressekonferanse på onsdag.
«DEN LILLE HAVFRUEN»: Slik så bena til Milagros Cerron ut før operasjonene.