TOMMELEN OPP: Glad gutt med gjenfunnet gokart i garasjen på Eidsvoll lørdag. Foto: Privat
TOMMELEN OPP: Glad gutt med gjenfunnet gokart i garasjen på Eidsvoll lørdag. Foto: PrivatVis mer

Se, nå smiler Håkon (8) igjen med gokarten etter pappa

Og Petter bergingsmann er den nye helten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag ble Håkon (8) en glad gutt igjen. Ni dager etter at det kjæreste minnet etter hans avdøde far, en ombygd gokart, ble stjålet fra bestefars garasje, kunne Håkon, mor Linda-Maria Alakoski (34) og bestefar Finn Egil Sandmo (57) hente gokarten på Dal på Eidsvoll i ettermiddag.

BLID GUTT: Joda, det ble et gledelig gjensyn med gokarten som ble stjålet i begynnelsen av forrige uke. Foto: Privat.
BLID GUTT: Joda, det ble et gledelig gjensyn med gokarten som ble stjålet i begynnelsen av forrige uke. Foto: Privat. Vis mer

Det var fredag at en syklist fant kjøretøyet gjemt i skogen i Mogreina på Romerike, fem mil fra der den ble stjålet fra et boligfelt i Gardvik i Nord-Odal i Hedmark i forrige uke.

Motoren var varm, og gokarten bar preg av at den var kjørt hardt med.

- Håkon er veldig glad. Det er ikke tvil om at dette er gokarten, selv om noen har fjernet de gamle klistremerkene, det ene hjulet var punktert, ramma er skjev og det var et par andre skavanker.

- Den må nok på verksted, men dette lar seg ordne, sier mor til Dagbladet.

Hun og bestefar er minst like glade - og rørt over det voldsomme engasjementet tyveriet har skapt i aviser og sosiale medier.

Bergingsmann Petter - og alle de gode menneskene

- Uten medias drahjelp hadde saken aldri fått et slikt utfall. Det er vanskelig å forklare en åtteåring at mennesker kan være så slemme. Så er det desto mer hyggelig å oppdage at det er så mange positive mennesker der ute, sier Finn Egil Sandmo til Dagbladet, etter at han har fått gokarten på bilhengeren med god hjelp av bergingsmann Petter Kristiansen hos Dal Auto.

PETTER BERGINGSHELT: Håkon fikk også en bag full av sportsutstyr og godsaker av Petter Kristiansen i Dal Auto. Foto: Privat.
PETTER BERGINGSHELT: Håkon fikk også en bag full av sportsutstyr og godsaker av Petter Kristiansen i Dal Auto. Foto: Privat. Vis mer

Han kom med en gedigen godtepose sammen med gokarten, droppet den ordinære bergingsregningen på 3000 kroner og er Håkons nye helt.

Per Otto (77) utløste skredet

Det var en kar ukjent for familien, Per Otto Lunderby (77) i grensekommunen Eidskog, som satte fart i oppmerksomheten rundt tyveriet ved å love 5000 kroner i dusør for tips som kunne berge gokarten.

Det utløste et dusørskred formidlet av lokalavisa Glåmdalen, som endte opp på 38 000 kroner for at Håkons leketøy ble funnet.

Gokarten fikk faren til Håkon bygd ferdig bare noen uker før han omkom i en gassulykke i en båt mens han var nattevakt i en båthavn på Romerike.

Den kjente fotball- og ishockeydommeren Sven Erik Edvartsen er blant dem som har blitt engasjert og lovet dusør.

Rykter

Politiet i Kongsvinger har markert at de ikke er begeistret for slike dusørstafetter.

Nå svirrer ryktene tett lokalt om hvem som har stjålet gokarten.

Om sitt dusørutspill sier Lunderby til Dagbladet:

- Det overlater jeg til Glåmdalen og politiet å bestemme. Meningen var at Håkon skulle få skaffet seg en ny doning hvis den gamle ikke kom til rette. Uansett har jeg invitert Håkon og familien ut på middag en dag etter sommerferien. Og den avtalen gjorde vi før gokarten kom til rette, sier 77-åringen - veldig glad for dagens utfall, han også.