Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Se, nå snakker de sammen

Hillary og Obama på samme scene for første gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Symbolsk nok var de tilbake i delstaten der rotteracet mellom de to kandidatene begynte i januar.

Glemt var alle personangrep og bitre bemerkninger som falt i løpet av den lange nominasjonskampen.

Med U2s «Beautiful Day» over høyttaleren og tilhengere som ropte Obamas slagord: «Ja, vi kan», gikk de to på scenen i Unity, New Hampshire.

- Hallo Unity! Hallo New Hampshire!, sa Hillary og Obama, og vinket til de 6000 frammøtte i Unity, et sted som til vanlig har 1700 innbyggere.

Hyllet Bill også

Mens Hillary snakket varmt om Obama, satt demokratenes 46 år gamle presidentkandidat på en stol og lyttet konsentrert.

- Vi startet her i Unity og vi vil ende på trappene til Capitol når Barack Obama blir tatt i ed som vår neste president, sa Hillary.

Til gjengjeld benyttet Obama anledningen til å hylle både Hillary og Bill Clinton. Under nominasjonskampen tidligere i år kom den tidligere presidenten med så harde frontalangrep mot Obama, at Hillary til tider måtte be han roe seg.

I dag karakteriserte Obama ekteparet Clinton som uvurderlige støttespillere for demokratene i tida framover.

ÉN KANDIDAT, ÉN SAK: Hillary Clinton og Barack Obama på scenen sammen i Unity, New Hampshire. Foto: AP Photo/Elise Amendola/SCANPIX
ÉN KANDIDAT, ÉN SAK: Hillary Clinton og Barack Obama på scenen sammen i Unity, New Hampshire. Foto: AP Photo/Elise Amendola/SCANPIX Vis mer

- Vi trenger dem. Vi trenger dem sårt. Ikke bare i min valgkamp, men det amerikanske folket trenger deres innsats, deres visjoner og deres klokskap i månedene og årene som kommer. Det er sånn vi skal skape enhet i det demokratiske partiet. Og det er sånn vi skal samle USA, sa Illinois-senatoren.

Betalte Hillarys gjeld

Tiden er tydeligvis kommet for forsoning mellom de to, tidligere så bitre kandidatene, etter at Hillary trakk seg fra nominasjonsprosessen 7. juni.

Under en middag i Washington i går kunngjorde Obama til øredøvende applaus, at han skulle betale 2300 dollar (ca. 11 700 kr) av den enorme gjelda Hillary pådro seg i løpet av valgkampen.

Han oppfordret også sine støttespillere til å gjøre det samme.

I dag forsøkte Hillary å gjengjelde den gesten ved å oppfordre sine tilhengere til å slutte opp om Obama, og ikke gå over til å stemme på republikanernes John McCain.

- Jeg ber dere innstendig om å tenke dere om, sa New York-senatoren og den tidligere førstedamen advarende.

Og akkurat som Obama, tegnet hun et bilde av at McCain vil bli en fortsettelse av Bush-administrasjonen.

image: Se, nå snakker de sammen

- Når det kommer til stykket er senator McCain og president Bush to sider av samme sak, og det betyr at det ikke blir mye forandring, sa Hillary.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!