Se nå: Solberg-oppgjør mot trusler og hets

Statsminister Erna Solberg lover å delta i en nett-dugnad mot trusler og mobbing som truer folk til taushet.

HØYRES SENTRALSTYREMØTE: Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg sier det er bekymringsfult når ordførerkandidater vurderer å trekke seg på grunn av trusler og hets. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Når vanlige mennesker som ønsker å ytre seg om en sak, men lar være fordi de ikke orker å få innboksen fylt med trusler og hets, da er det vår oppgave å stå opp og si mot, sa Solberg i en tale til Høyres sentralstyre mandag.

Hun trakk linjene til terrorangrepet i Christchurch i New Zealand nylig.

- Onsdag reiser jeg til Paris for å møte blant andre president Macron og New Zealands statsminister Jacinda Ardern. Etter terrorangrepet i Christchurch har Arden tatt til orde for at vi må gjøre mer for å bekjempe ekstremisme på nett, som den som inspirerte angrepsmannen på New Zealand.

- Myndigheter og internettseskaper skal diskutere den utfordringen, og hvordan vi kan finne en balanse mellom ytringsfrihet og bekjempelse av terrorisme som spres som oppfordringer på nettet, sier Solberg.

Deltar i nett-dugnad

Høyre-lederen varslet også støtte til organisasjonen No Hate, som sammen med andre organisasjoner har tatt initiativ til en dugnad mot netthat 28. mai.

- De kaller det «Rusken-aksjonen». I denne aksjonen er det ikke avfall i veikanten, men i kommentarfeltet og sosiale medier, det som mobber folk til taushet og ødelegger debatten, som vi skal til livs. Jeg har tenkt å delta, og det håper jeg også dere gjør, sa statsministeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer