Se Obama direkte her

Svarer han på marijuanaspørsmål i web-tv-sending?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): USAs president Barack Obama tester ut en ny måte å nå velgerne på i sitt nettmøte med nasjonen på presidentens nettsider. Så langt har hans oppfordring til folket om å sende inn spørsmål om USAs økonomi, resultert i over 100 000 spørsmål.

Man kan stemme på forslagene fra andre, og presidenten vil svare på de mest populære spørsmålene på en direktesendt web-tv-sending kl. 16.30 norsk tid.

Obama brukte sine kampanjenettsider til å mobilisere en enorm grasrotbevegelse før valget, og til å samle inn penger fra et stort antall tilhengere. Han har lovet å ta teknologi mer aktivt i bruk for å nå folket enn presidentene før ham.

De siste ukene har han reist rundt til mindre samlingslokaler i byer i California og snakket til lokale innbyggere, og dukket også opp på Jay Lenos talkshow, der han blant annet tabbet seg ut da han omtalte sine egne bowling-evner.

- Dette er ikke veldig forskjellig fra det vi gjorde i California. Det er bare det at vi har folk til stede fra mange ulike steder i landet, og han vil kunne snakke med dem fra Det hvite hus, sier Obamas pressetalsmann Robert Gibbs ifølge nyhetsbyrået AP.

Den direktesendte spørsmål-svar-stilen blir sammenlignet med en blanding av kampanje og American Idol av strategene. Og republikanerne har allerede vært ute og beskyldt Obama for å bare ville svare på spørsmål som er stilt av tilhengerne hans.

Obama har satt som krav at spørsmålene handler om økonomi, så det er uklart om han svarer på de mange spørsmålene om legalisering av marijuana som er svært populære blant folket. Men selv om det kan se ut som om marijuanatilhengerne har kuppet hele nettmøtet, er det også kritiske spørsmål om økonomien som opptar folk.

Blant annet utfordrer det mest populære spørsmålene under kategorien bolig-eierskap Obama på hvorfor det ikke gis hjelp til middelklassen, som ifølge innsenderne med nød betaler sine boliglån, og som må dekke andres tap via skatten.

Følg Obamas direktesending her!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer