- Se og Hør mangler folkeskikk

Kjell Inge Røkke vurderer å saksøke Se og Hør etter at de trykket spionbilder fra hytta hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Pressens Faglige Utvalg (PFU) avgjorde i dag at Se og Hør brøt god presseskikk da kjendisbladet publiserte bilder tatt av en ukjent person inne fra hytta til industrimilliardæren Kjell Inge Røkke.

Røkke ble oppfordret til å klage inn saken til pressens egen klagenemd, av generalsekretær i Norges Presseforbund.

En lærepenge

- Jeg er glad, men ikke overrasket over den enstemmige konklusjon til PFU, sier Kjell Inge Røkke til Dagbladet.no gjennom sin pressetalsmann Rolf Nereng.

Røkke er på reise for tiden, men var klar over at avgjørelsen i PFU falt i dag, og han ble informert kort tid etterpå.

Røkke mener at Se og Hørs innebilder fra hans private rom på Oppdal, som er trykket uten hans samtykke, viser en mangel på respekt og folkeskikk som er presseetisk forkastelig.

Han håper dagens avgjørelse er en lærepenge for kjendisbladet Se og Hør, og at de og andre medier vil vise større respekt for at han og hans familie har den samme fundamentale rettigheten til et privatliv som alle andre.

Erstatning

Kjell Inge Røkke vil nå, i samråd med sine advokater, vurdere om det skal reises et erstatningskrav mot Se og Hør. Bakgrunnen er at PFU-uttalelsen ikke fører til noen konkrete reaksjoner mot bladet, bortsett fra at Se og Hør må trykke uttalelsen fra utvalget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer