Se og Hør påstår kongen var nær døden

Avvises av både Slottet og kongens turkamerat Arne Hjeltnes.

- NÆR DREPT: Se og Hør slår opp at kong Harald «ble nær drept av toget». Både Slottet og Arne Hjeltnes avkrefter historien. Foto: Scanpix
- NÆR DREPT: Se og Hør slår opp at kong Harald «ble nær drept av toget». Både Slottet og Arne Hjeltnes avkrefter historien. Foto: ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Se og Hør slår i dag stort opp at kong Harald var nær døden da han krysset en planovergang i sommer. Kongen var med «Gutta på tur» til Vefsna-vassdraget sør for Mosjøen i Nordland.

I Se og Hør er det en tegning der toget kommer i 90 km/t, og er kun få meter fra å treffe kongen når han krysser planovergangen. Se og Hør skriver at kongen «nær ble sneiet» av toget.

Slottet: - Ingen kjenner seg igjen Ingen av de involverte kjenner seg igjen i beskrivelsen av situasjonen.

- Jeg har snakket med flere av dem som var med på turen, og de kjenner seg ikke igjen i det som Se og Hør beskriver. Jeg har ikke hørt at noen av dem som var med på turen registrerte dette som en «situasjon», sier kommunikasjonssjef ved Slottet, Marianne Hagen.

«Gutta på tur»-general Arne Hjeltnes var med på turen og bare ler av dagens Se og Hør-oppslag.

- Jeg var ganske overrasket da jeg leste den saken. Se og Hør har heller ikke kontaktet noen av oss som var med på turen for kommentarer, det synes jeg er litt spesielt. Men da hadde jeg vel avdramatisert det, og det hadde ikke vært noen sak, sier Hjeltnes til Dagbladet.

Hjeltnes: - Stemmer ikke med virkeligheten Hjeltnes forklarer kongens passering av planovergangen på følgende måte:

Faksimile: Se og Hør
Faksimile: Se og Hør Vis mer

- Vi hørte toget kom, det tutet, og vi var på andre siden da toget passerte. Det var ikke noe dramatikk, sier Hjeltnes.

Tegningen til Se og Hør, som viser hvor nære kongen visstnok skal ha vært døden, bare ler Hjeltnes av.

- Jeg får ikke den tegningen til å stemme med virkeligheten. Jeg kan si 100 prosent sikkert at det ikke var noen dramatisk opplevelse for oss. Det var heller ikke noe tema i etterkant.

Kommer ikke på TV TV 2 skal sende programmet på tirsdag, det vil ikke inneholde noe om kongens passering av planovergangen. I stedet får man se Kongen rundt leirbålet og som ivrig fisker.

- Kongen fikk veldig skryt av Arne Brimi for ha særdeles god kondis som fisker. Han var veldig ivrig og fisket både lenge og vel. Jeg opplevde kongen som en mann som liker å være ute i naturen.

- Han er akkurat som oss - glad i å komme seg ut og bruke noen dager ved en elv. Vi hadde det veldig hyggelig rundt leirbålet, sier Hjeltnes.

- STEMMER IKKE: Arne Hjeltnes avviser Se og Hørs versjon av Kongens passering av planovergangen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- STEMMER IKKE: Arne Hjeltnes avviser Se og Hørs versjon av Kongens passering av planovergangen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Se og Hør avviser overfor «God Kveld Norge» at det var behov for å høre med slottet eller med de som var tilstede under den påståtte nesten-ulykken.

- Hvorfor skulle vi snakket med noen andre kilder? Vi følte ikke at det var behov. Vi har snakket med tilstrekkelig antall kilder. Saken var godt nok belyst med de kildene vi hadde. Det er ikke relevant å stille spørsmål ved tilsvarsrett i denne saken, sier sjefsredaktør Harald Haave i Se og Hør til «God Kveld Norge».

Dagbladet har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med Se og Hør for en kommentar, men har ikke lykkes.

GUTTA PÅ TUR: Vegard Ulvang, Arne Hjeltnes, kong Harald, Bjørn Dæhli og Arne Brimi på tur. Foto: TV2
GUTTA PÅ TUR: Vegard Ulvang, Arne Hjeltnes, kong Harald, Bjørn Dæhli og Arne Brimi på tur. Foto: TV2 Vis mer