- IVARETAS AV HOFFSJEFEN: I sitt tilsvar til Slottets omfattende PFU-klage skriver Se og Hør at det synes å være hoffsjefen som ivaretar prinsesse Märtha Louises interesser i forhold til PFU. Her er prinsessen i forbindelse med lanseringa av boka "Englenes hemmeligheter". 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
- IVARETAS AV HOFFSJEFEN: I sitt tilsvar til Slottets omfattende PFU-klage skriver Se og Hør at det synes å være hoffsjefen som ivaretar prinsesse Märtha Louises interesser i forhold til PFU. Her er prinsessen i forbindelse med lanseringa av boka "Englenes hemmeligheter". Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Se og Hør slakter Slottets klage i et 17 sider lang brev

Se og Hør mener Slottets klage viser at hoffsjefen ivaretar prinsesse Märtha Louises private næringsvirksomhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 12. mars i år ble det kjent at Slottet klager ukebladet Se og Hør inn for Pressens faglige utvalg (PFU).

I et 17 sider langt brev til PFU svarer Se og Hør nå på klagen.

I dette tilsvaret viser Se og Hør blant annet til Slottets klage vedrørende prinsesse Märta Louises intervju med det danske Billedbladet.

Slottet mener Se og Hør brøt Vær Varsom-plakaten fordi de publiserte intervjuet som «Se og Hør eksklusivt», og at presentasjon av intervjuet ga inntrykk av at det ble gjort av Se og Hør.

I sitt tilsvar til klagen viser Se og Hør til at prinsesse Märtha Louise er en offentlig person.

- Ivaretas av hoffsjefen - Hun må forvente at uttalelser som blir gitt til utenlandsk presse, vil kunne bli gjengitt her i landet, skriver ukebladet.

Slottets PFU-klage er signert hoffsjef Åge Bernhard Grutle.

Se og Hør påpeker i sitt tilsvar at foranledningen til prinsessens intervju med Billedbladet var lanseringen av boka «Englenes hemmeligheter» i Danmark.  

- Vi har tidligere oppfattet det slik at det går et tydelig skille mellom hoffets funksjoner og prinsessens næringsvirksomhet, og er på denne bakgrunn overrasket over at det nå synes å være hoffsjefen som ivaretar hennes interesser i forhold til PFU, skriver Se og Hør.

Dette har Slottet følgende kommentar til:

- Denne delen av vår PFU-klage handler om at Se og Hør tar andres intervjuer og presenterer dem som sine egne. Etter vår mening er det å forlede leserne. Verken kronprinsessen eller prinsessen har ikke gitt noe eksklusivt intervju til Se og Hør, sier kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Slottet til Dagbladet.

Se og Hør fastholder eksklusivitet Det er sjefsredaktør Ellen Arnstad som har signert Se og Hørs 17 sider lange brev til PFU. Her skriver hun at ukebladet hadde sikret seg en eksklusiv rettighet til norsk publisering av Märtha Louise-intervjuet som ble gjort av Billedbladet.

- Det var ikke inngått noen avtale mellom prinsessen og bladet at reportasjen ikke kunne publiseres i andre medier, skriver hun og fortsetter:

- Vi var derfor i vår fulle rett til å presentere intervjuet som eksklusivt.

Forkastet deler av klagen Dagbladet har tidligere skrevet at på et PFU-møte 21.mars i år, ble den åtte punkter sterke klagen fra Slottet barbert ned til fem punkter.

- Tre punkter ble frafalt på grunn av foreldelse, sa PFU-leder Hilde Haugsgjerd til Dagbladet.

- Jeg kan bekrefte at Se og Hør ikke ønsket å behandle alle de sakene som vi har innklaget. De klaget derfor dette inn for PFU som vurderte tre av fire saker som var sendt inn etter seksmånedersfristen, som foreldet, sa kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Slottet.

SE OG HØR-REDAKTØR: Sjefsredaktør Ellen Arnstad har signert Se og Hørs tilsvar til Slottets klage. 
Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
SE OG HØR-REDAKTØR: Sjefsredaktør Ellen Arnstad har signert Se og Hørs tilsvar til Slottets klage. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer