Se og Hør tar ikke kritikk

Tidligere i dag raste prinsesse Märtha Louise mot to artikler i påskenummeret av Se og Hør. - Vi tror dette er en ny mediestrategi fra Slottet, sier bladets sjefredaktør Odd J. Nelvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åtte sider i Se og Hørs påskeutgave, er viet fire reportasjer om kongehuset. Det er to av disse artiklene, prinsesse Märtha reagerer sterkt på.

Den ene reportasjen har overskriften «Hjem til alvorsprat med mamma Sonja», og undertittelen «På kollisjonskurs».

Her står det «Allerede søndag formiddag satte Dronningen kursen for Professor Dahlsgate i Oslo i sin nye Saab 9-5. Frustrert og lei seg etter de siste ukenes skandaleoppslag, var det på tide å fortelle datteren hvor skapet skal stå. Sonja tok en lang alvorsprat med Märtha i hennes leilighet, før hun dro igjen, med tydelig stram mine».

Problemet var bare at Märtha ikke var i leiligheten sin denne søndagen. Hun var på reise i USA.

Går ikke an


- Dette er fire sider ren løgn. Det står at min mor kom til leiligheten og skjelte meg ut dagen etter at hun kom hjem fra Japan. Da var jeg i Amerika. Sånne ting går ikke an. Det finnes ikke snev av sannhet i det, sier Märtha i et intervju med NRK.

Se og Hør er svært lite interessert i å ta selvkritikk.

- Vi har svært gode kilder. Det er et poeng at Dronningens oppgjør med prinsessen ikke fant sted i prinsessens leilighet. Men vi vet at noe av det første dronningen gjorde da hun kom hjem fra Japan, var å sette seg i bilen og kjøre til leiligheten. Vi tror neppe hun gjorde det for å vanne blomster, sier sjefredaktør Odd J. Nelvik til TV 2.

Ren løgn

Den andre reportasjen i kjendisbladet handler om brudekjolen til Mette-Marit. I artikkelen, som har overskriften «Kjøpte brudekjolen i New York», står det:

«...kronprins Haakons forlovede (fant) selve «drømmekjolen» i Vera Wangs brudeavdeling - enkel og stilren i fløtehvit, tykk silke. Mette-Marit bestemte seg imidlertid ikke straks for å kjøpe kjolen, og hun var flere ganger tilbake i butikken under oppholdet i New York. Men dagen før hjemreisen slo hun til og kjøpte kjolen».

- Det er også ren løgn. De skriver til slutt i artikkelen at dette er brudekjolen «hvis hun ikke ombestemmer seg». Dermed kan de seinere si at «hun ombestemte seg». Det kan ikke fortsette sånn, sier Märtha.

Heller ikke her, vil Se og Hør vike. Bladet hevder de har gode kilder på at Mette-Marit kjøpte brudekjolen i New York.

- Vi tror dette er en ny mediestrategi fra Slottet. De vil flytte fokus bort fra prinsessens forhold til Ari Behn, sier Nelvik.

LØGN?Det er disse to artiklene i Se og Hør som prinsesse Märtha Louise beskriver som «ren løgn».