Se og Hør trykket i hemmelighet

Trosset trykkeristreiken og trykket bladet i Sverige i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Se og Hør skal være i butikkene nå, sier forlagsredaktør Lasse Gimnes til NTB.

Han opplyser at bladet er trykt i normalt opplag, men at distribusjonen vil bli forsinket ettersom trykkingen fant sted utenfor Stockholm.

Se og Hør trykkes til vanlig i Aller Trykk, som omfattes av trykkeristreiken til Norsk Grafisk Forbund (NGF). Totalt omfatter konflikten ti bedrifter der 560 medlemmer av NGF er tatt ut i streik. Aller-konsernet eier både Se og Hør og trykkeriet.

Streiken kom svært ubeleilig for kjendisbladet, som hadde planlagt bred dekning av Idol-kåringen, kronprinsbryllupet i Danmark og Grand Prix-finalen i Istanbul.

Journalistene i bladet er ikke tatt ut i streik. NGF-leder Roger Andresen liker svært dårlig at Se og Hør nå likevel kommer som normalt med sin tirsdagsutgave.

- Jeg liker det ikke. Det må jeg virkelig si, sier Andresen til Dagens Næringsliv.

NGF sendte fredag brev til sine søsterorganisasjoner i Sverige, Danmark og Finland og øvrige europeiske land om streiken hos siviltrykkerier, bokbinderier og repro- og satsbedrifter. Andresen håper trykkingen av Se og Hør i Sverige skyldes at beskjeden ikke har nådd fram til de enkelte trykkerier ennå.

- Jeg er veldig skuffet. Tirsdag vil jeg ettergå dette kraftig slik at vi slipper at det skjer igjen, sier forbundslederen.

(NTB)