-  Se opp, Bach!

Fem millioner skulle bli til 10 millioner fra jul til vinterferien. Det skulle Ole Christian Bach ordne for Svein Erik «Vaske»-Bakke. Ikke noe spesielt, mener Vaske-Bakke om en skyhøy rente 480 prosent i året. Men han fikk ingenting - og flyr i taket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NØTTERØY (Dagbladet): -   Er du på rett sted til rett tid, er det slett ikke umulig å gjøre så raske penger. Det har jeg gjort flere ganger. Gjør du en god deal, kan det fort bli penger i bøtter og spann, sier en solbrun, kvikk - og både sint og blid - Svein Erik Bakke til Dagbladet.

Låneavtalen ville - regnet på årsbasis - gitt en rente på 480 prosent. Vaske-Bakke rører knapt et øyebryn på spørsmål om han ikke burde skjønt at dette var lureri.Ikke ble det en «himmelsk» rente, ikke avdrag engang - så nå skal Bach & co få gjennomgå.

Felttog

Nå er Bakke hjemme en tur fra Brasil, og da er ikke veien lang til forliksrådet på Nøtterøy. Her startet han i går felttoget mot Ole Christian Bach og hans medhjelpere.

-  Når jeg er ferdig skal de ikke ha penger igjen. Jeg skal forfølge og flå alle til det siste. De skal ikke få leve fritt. Jeg skal sørge for at de ikke får penger til en pils engang! raser Svein Erik Bakke.I første runde vil han ta Bachs revisor og medarbeider, Terje Strand Eriksen. Han har undertegnet på de falske pantobligasjonene og Vaske-Bakke har stevnet ham med krav om fem millioner kroner.

-  Bachs revisor har et personlig ansvar. Han kan ikke ha vært i god tro, sa Bakkes advokat, Fredrik Bugge Siverts, i forliksrådet i går.

Den 15. desember 2003 overførte Svein Erik Bakke fem millioner på kontoen til Bachs ekssamboer. Låneavtalen viser at Bakke skulle ha det dobbelte igjen den 28. februar, bare tre måneder seinere. På årsbasis en gevinst på fem ganger innsatsen.

Han fikk ikke fem øre. Og startet jakten på pengene.

-  Min klient kjente ikke til denne låneavtalen. Derfor er heller ikke hans undertegning av pantobligasjonen gyldig, hevder advokat Tom S.B. Plünnecke.Han etterlyste også bevis for at Vaske-Bakke hadde utbetalt penger i det hele tatt.

Raste

-  Det er det dummeste jeg har hørt i mine 57 år. Nå gidder jeg ikke høre mer sprøyt, tordnet Svein Erik Bakke i forliksrådet.

-  Takk i like måte, sa motparten.

Og om instansen heter forliksrådet, så var det i alle fall ikke et navn som passet i går.

Om to uker avsier forliksrådet en dom eller sender saken videre til tingretten. Der havner den uansett.

Som en av mange saker i kjølvannet av Bachs lånekarusell.