Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Se opp for falske femtilapper

Slik kan du forsikre deg om at din pengeseddel er ekte.

EKTE VARE: Slik ser den ekte femtilappen ut. For all del, ikke forveksle den med en falsk, advarer politiet. Foto: Knut Fjeldstad, SCANPIX
EKTE VARE: Slik ser den ekte femtilappen ut. For all del, ikke forveksle den med en falsk, advarer politiet. Foto: Knut Fjeldstad, SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Denne uken ble to personer pågrepet i Telemark i besittelse av falske pengesedler. Flere steder både i Skien, Notodden og Porsgrunn, ble forsøkt svindlet med falske femtilapper.

Også en hendelse i Nord-Norge vitner om at det er pengesedler i omløp rundt det ganske land.

Sjekk seddelen De pågrepne i Telemark har vandret rundt på kjøpesenterm, vinmonopol og bensinstasjoner med de falske lappene.
Vakthavende jurist i Telemark politidistrikt tør ikke utelukke at flere sedler nå er i omløp i Norge.

- Vi kan ikke utelukke at ikke de samme personene har betalt med falske sedler også andre steder enn det vi har fått inn rapporter om her i Telemark, ikke alle er klar over at det seddelen de har i hånden faktisk er falsk, sier hun.

Personene som er pågrepet blir nå avhørt av politiet i Telemark.

En person ble denne uken pågrepet etter at han hadde betalt for bensin med falske 50-lapper samt en 100-kroners seddel, melder Midtre Hålogaland politidistrikt.