Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Se opp for Kjetil i OL

KITZB\HEL (Dagbladet): Hermann Maiers ville drøm om supercomeback i OL er over. Overfor Dagbladet tipper Maier at Kjetil Aamodt blir løperen verden bør se opp for under OL. - Kjetil virker sterk nå, og blir bare sterkere, sier Maier til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gårsdagens pressekonferanse satte endelig punktum for de overoptimistiske spekulasjonene om at Hermann Maier sjøl skulle dominere i OL-løypene. Sjøl har han vært blant de siste som ga opp.

- Hjernen vil, men kroppen vil ikke, sier han.

Skadene er på langt nær leget etter motorsykkelulykken 24. august i fjor. 29-åringen nærmest reiv av det høyre beinet og skadet nerver i det venstre.

- Jeg mangler styrke i det ene beinet og har smerter i det andre. Beina mine blir nok aldri som de var før, men forhåpentligvis gode nok til å stå godt på ski. Jeg kan sitte, stå og gå, men ikke stå på ski. Slik er det bare. Jeg må akseptere situasjonen, og ikke utsette meg for risiko som kan sette neste sesong i fare, sier Maier.

Han trakk pusten dypt, og sa det nesten motvillig:

- OL går uten meg.

Kaos

Nær 200 pressefolk og fotografer - de fleste fra Østerrike - fikk dermed ikke eventyrfortellingen vi drømte om. Seansen i arbeidsrommet på pressesenteret for Hahnenkamm-rennene blir blant årets mediebegivenheter i Østerrike. Pressekonferansen ble overført direkte på nasjonalkanalen ORF1. Det samme gjorde den populære radiokanalen OE3. Det ble tilløp til knuffing og kaos da Maier viste seg i salen. TV-utstyr veltet, fotografer kjempet om plassen, falt og reiv ned reklameplakater.

Maier sjøl redegjorde rolig. Etter fellesseansen spurte Dagbladet hvilke nasjoner og utøvere Maier nå vil advare lagkameratene sine mot under OL:

- Norge og Sveits. Nordmennene blir trolig de tøffeste i fartsdisiplinene, og ganske sikkert i de tekniske disiplinene også, sier Maier, som har fulgt årets v-cup fra TV-stolen.

- Hvilke nordmenn?

- Jeg vet ikke helt med Lasse (Kjus), men Kjetil (Aamodt) blir nok den farligste av alle. Jeg håper det.

- Hva med amerikaneren Bode Miller?

- Han er bedre i år enn i fjor, men fortsatt for ustabil. Han prøver, men klarer ikke å fullføre samme kjørestil i hvert renn. Kanskje klarer han det neste år, men forhåpentligvis ikke så godt at han slår meg.

- Ikke overrasket

Kjetil kjørte ikke gårsdagens treningsomgang foran lørdagens utforrenn. Programmet er hardt nok som det er med treningsomgang i dag, super-G i morgen, utfor lørdag og slalåm søndag.

- Jeg ble ikke overrasket over at Maier ikke rekker OL. Jeg tror han har prøvd oppriktig, men skaden hans er veldig alvorlig. Jeg håper han kan bli frisk nok til å kjøre en gang neste sesong, men slike skader tar veldig lang tid. Han kommer nok tilbake, men jeg tror ikke det blir lett for ham å prestere bra allerede neste år, sier Kjetil Aamodt til Dagbladet.

- Hva sier du til spådommen hans om deg som østerrikernes verste utfordrer?

- Jeg har ikke prestert så godt i år, men har vist litt i utfor i alle fall. Tror det kommer til å snu seg til det bedre nå. Lasse er på vei opp også, men det er riktig at det ikke er så mange utfordrere til østerrikerne i utfor.

30-åringen med 15 mesterskapsmedaljer (6 gull) siden super-G-sølvet i VM 1991, har etter alt å dømme utforgullet som høyeste målsetting i OL. Bare det mangler før gullsamlingen er komplett. Og Aamodt har tross alt ikke vunnet gull i annet enn kombinasjonen (tre VM-gull på rad) siden storslalåmgullet i Morioka-VM i 1993.

- Jeg må fokusere på å bli i så bra form som mulig til OL. Det er resultatene som teller. Ikke hva folk synes og mener før og etter.

- Hyggelig

- Men du også trenger vel sjøltillit som den Maier her gir deg?

- Nei, dette bygger ikke opp sjøltilliten min. Det er selvsagt hyggelig at folk følger meg og mener at jeg gjør det godt, men det eneste som bygger opp sjøltillit er det jeg presterer, ikke det andre synes.

  • Foran utforrennet ned fryktinngytende «Streif» lørdag, er Aamodt forsiktig optimist:

- På treninga tirsdag kjørte jeg ikke noe godt (6. plass), men hadde raskest ski av alle. Var nummer én på begge glistrekka og nummer én på begge fartsmålingene. Jeg var litt skremt. Det går veldig fort i målhenget. Løypa er ikke vanskelig. Det er faktisk sjelden så lett her som i år. Isete, men ikke urolig. Men da blir jo farten veldig stor.

MÅ STÅ OVER: Det var tilløp til kaos da de siste åras suverene alpinist, Hermann Maier, holdt pressekonferanse i går. Der gjorde han det klart at han ikke er aktuell for OL. - Hjernen vil, men kroppen vil ikke, sier mannen som var involvert i en motorsykkelulykke i fjor høst.Foto: HANS ARNE VEDLOG
I STYRKEROMMET: Kjetil Aamodt kjørte ikke gårsdagens treningsomgang foran lørdagens utforrenn, og trente innendørs.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!