Se opp for skred

Meteorologisk institutt varsler moderat skredfare på sørøst- og Nord-Vestlandet. De fleste dødsulykkene skjer ved dette skredfarenivået.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Meteorologisk institutt varsler godt vær fjellet i Sør-Norge for første del av vinterferien, men ber folk være oppmerksom på skredfaren etter de store snømengdene som har falt de siste ukene. Heldigvis har snøen vært lett som følge av det kalde været, noe som gir mindre snøfare enn tung og våt snø.

Før helga la Meteorologisk institutt ut et skredvarsel for første del av vinterferien.

Dødsulykker

Konklusjonen er at man bør være varsomme i fjellet - særlig sørvest i landet.

«I fjellområdene i Nord-Norge er skredfaren på nivå 2 - moderat skredfare. I Sør-Norge varierer skredfaren mellom nivå. 2 - moderat skredfare og skredfare 3 (markert skredfare) med høyest skredfare i fjelltraktene sørøst i landet særlig i fjellsider som har ligget i lé for vinden de siste dagene, det vil si fjellsider som vender mot vest til nord. Det er også områder på Nordvestlandet med skredfare 3 på grunn av ustabile snøsjikt ved bakken», heter det i skredvarselet.

-  Erfaringsmessig skjer de fleste dødsulykker når det er skredfare 3. Dette skyldes at det fortsatt kan være mange folk ute. Advarer vi mot veldig stor skredfare, innebærer det gjerne nedbør og vind, og da er det få folk ute, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Bjørge Johansson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer