Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Se opp for Valentinviruset

Feiring med massebryllup i Bangkok og dating i New-York taxi på kjærlighetens dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag feirer mennesker verden over kjærlighetens dag. Men se opp for romantiske email, de kan skjule ødeleggende virus.

Det kriminelle nettverket Storm utviklet en ny såkalt dataorm, opplyser sikkerhetsselskapet Trend Micro. Dataormen legger seg inn i et annet program, og kan spre seg videre til andre PC-er, ofte med hensikt å ødelegge data på harddisken.

Hvis du får en email med romantisk innhold og lenker til nettsteder bør du være forsiktig. Når det klikkes på bilder på disse nettstedene, startes programmet Valentine.exe. Maskinen din blir en del av Storm-nettverket, den kan bli brukt til å sende ut spam eller infisere andre datamaskiner, ifølge Trend Micro.

- Ikke trykk på lenker fra ukjente avsendere selv om det virker aldri så romantisk. Send heller et ekte kort istedenfor et digitalt, sier Okan Kalak i Trend Micro til NTB.

Kirsten Giftekniv bak rattet

Taxisjåføren Ahmed Ibrahim har tatt på seg rollen som Kirsten Giftekniv. Setter du deg inn i drosjen hans risikerer du å bli tilbudt et stevnemøte. Så langt har Ibrahim fikset 70 stevnemøter og 19 forhold som har vart mer enn ett år.

- Jeg har arrangert så mange stevnemøter og det gir meg virkelig en god følelse. Jeg har ikke mottatt noen klager, forteller Ibrahim til CNN.

Sjåføren tilbyr denne ekstraservicen til passasjerene etter å ha hørt på samtaler og stilt noen spørsmål. Basert på denne informasjonen gir han passasjerne telefonnummer og email-adresser til hverandre.

I THAILAND: Mer enn 200 par giftet seg i Bangkok på kjærlighetens dag. Foto: Scanpix
I THAILAND: Mer enn 200 par giftet seg i Bangkok på kjærlighetens dag. Foto: Scanpix Vis mer

Massebryllup i Thailand

Oppfordringen til en ikke-virtuell feiring følges av millioner av mennesker i dag. Mer enn 200 par giftet seg i dag i Bangkok. Massevielsen fant sted i Bang Rak-distriktet, som betyr «kjærlighetens landsby».

Preecha Kamnoetsing (36) og hans kone Atchaporn Ponsiri (28) valgte Valentindagen som sin bryllupsdag.

- Vi ville gifte oss i dag fordi det er en veldig spesiell dag, sier Kamnoetsing.

Myndighetene i Thailand har måttet opprette et midlertidig kontor for å ta seg av alle parene som vil gifte seg i dag.

Flere utenlandske menn var blant brudgommene, også en nordmann, 44 år gamle Jim Rune giftet seg i dag, med sin kjæreste Pranee Saentichak (34).

- Denne dagen vil bli et langvarig minne for oss, sier en smilende Pranee til nyhetsbyrået Reuters.

Dyre gleder

Én av tre briter mener Paris er det perfekte reisemålet på Valentinsdagen. Mens åtte millioner amerikanere sender Valentine-gaver til seg selv. Selv om de føler seg ensomme vil de gjerne få noe fint, skriver Reuters.

I tulipanenes land, Nederland venter de en kraftig stigning i salget av blomster. Verdens største blomsterauksjon, FloraHolland har årets travleste dager i dagene før 14. februar.

Men sjekk prisen før du handler. Undersøkelser i Storbritannia viser at prisen på blomster og sjokolade stiger med en tredjedel i dagene før og på selve Valentindagen, skriver BBC.

- Selv om de fleste selgerne sa at prisen ville være den samme på 14. februar som andre dager, viste stikkprøvene våre at prisen ble satt kraftig opp. De spesielle gaveboksene med sjokolade er også en dyr gave, flere av eskene veier mer enn sjokoladen, sier Rosemary McLellan fra forbrukermyndighetene.

Feiringen i Saudi Arabia er vanskeligere, der har myndighetene forbudt salg av røde blomster på Valentindagen, fordi de ikke vil oppfordre til usømmelige aktiviteter.

• Her kan du lese om bakgrunnen for at vi feirer Valentins dag. 

• Hva skal du gjøre for din kjære i dag?

VIETNAM: En blomsterselger i Hanoi ute med imponerende hjerteformede buketter.
I USA: Ingen tvil om hvilken dag det er i dag i Seattle.
I KAMBODSJA: Et ungt par i Phnom Pehn stopper på veien for å kjøpe roser av en blomsterselger.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media