Se opp for virusfix-viruset

«I LOVE YOU»-viruset spretter nå opp i stadig nye utgaver. Nå advares det mot en variant som utgir seg for å være en sikkerhetsfiks for viruset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Loveletter-viruset, som tidligere denne uka slo ut datasystemer over hele verden, er relativt lett å endre. Flere data-vandaler har dermed ikke greid å motstå fristelsen til å lage sine egne varianter, med nye fantasifulle metoder som skal få brukeren til å trykke på det skadelige epost-vedlegget.

En av dem utgir seg for å være et virusfiks fra selskapet Symantec, som blant annet produserer antivirusprogrammer. Mailen har tittelen «VIRUS ALERT!!!», og begynner med «Dear Symantec customer» før det beskriver viruset i detalj. Deretter bes brukeren trykke på vedlegget «protect.vbs».

Virusfix-viruset prøver i likhet med «originalen» å ødelegge billed- og musikkfiler, men går i tillegg løs på kommando- og oppstartsfiler, og kan føre til at maskinen ikke greier å starte opp på nytt.

Morsdag-virus

En annen variant utgir seg for å være en henstilling om en bekreftelse på en morsdagsgavebestilling. Bak tittelen «Mothers Day Order Confirmation» gjemmer det seg nok et virus som prøver seg på både musikk, bilde og oppstartsfiler.

Kritikk mot Microsoft

Stadig flere kritiske røster reiser seg nå mot Mircosoft sine produkter. Det er kun PC-brukere av Microsoft sitt mailprogram Outlook som er blitt rammet av viruset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer