Se på oss, Petersen!

Frp gjør seg lekkert for Høyre og Krf. I dag presenterte partiet sitt nye prinsipp-program, som starter med en lang hyllest til likeverd mellom raser, kjønn og religion. - Hva syns dere? spør Siv Jensen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Frp må endre sitt menneskesyn og vise en helt annen grad av toleranse overfor innvandrere før det kan bli aktuelt med et eventuelt regjeringssamarbeide, sa Høyre-leder Jan Petersen forrige måned.

I dag kom svaret da Siv Jensen presenterte utkastet til Prinsipp og Handlingsprogram for 2001-2005. Det starter med et helt nytt avsnitt som heter Menneskesyn:

«Fremskrittspartiet vil fremheve at alle mennesker er født frie og like i verdighet og rettigheter, uavhengig av rase, farge, kjønn, språk, religion, opprinnelse eller oppfatninger.»

Deretter følger tre enda lengre avsnitt om mangfold, kultur, toleranse og respekt.

- Petersen ikke overbevist

- Er dette et svar på Høyres kritikk?

- Nå får Petersen vurdere om vi fortsatt har et så forferdelig menneskesyn. Jeg synes dette taler for seg selv, sier Siv Jensen til Dagbladet.no.

Hun understreker at dette alltid har vært Frps menneskesyn, men at de nå har satt ord på det og tatt det med i prinsipp-programmet.

- De andre partiene har brukt vårt menneskesyn som et skjellsord. Jeg håper at vi med dette har lagt den ballen død, sier Jensen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer