«Se på tekst-TV hva jeg har gjort»

BODØ (Dagbladet): «Det går nok en stund før vi sees igjen. Dere får se på tekst-TV hva jeg har gjort.» Slik tok Jørn-Are Andersen Sæle farvel med sine venner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at 28-åringen forlot Halsa Gjestegård der Linn Charlott Nesblom ble drept, kjørte han til Bodø. Han besøkte først en kamerat og fortalte at han hadde drept ei jente. Så dro han til andre venner der han overnattet på sofaen. Neste morgen tok han farvel med sine venner.

- Da han gikk sa han at «det går nok en stund før vi sees igjen, dere får se på tekst-TV hva jeg har gjort». Så gikk han, forklarte en 23 år gammel kvinne i retten i dag.

Ved 13-tiden på formiddag etter drapet, lot Sæle seg frivillig pågripe av politiet midt i Bodø sentrum.

Fortalte om drapet

På natta oppsøkte Sæle først en kamerat i Bodø. De snakket sammen i omlag ti minutter, og da Sæle skulle til å gå fortalte han hva han hadde gjort.

- Han spurte om jeg hadde noe imot politiet, for de var sikkert etter han. Jeg spurte hva han hadde gjort, og han fortalte at han hadde stukket ei jente, forklarte Sæles 24 år gamle kamerat.

Til kameraten skal Sæle ha fortalt at han havnet i krangel, og at det svartnet og klikket for han da han fikk slag i hodet.

- Han forklarte at han ble kjempesint, og så hadde det bare skjedd, sa 24-åringen i retten.

Han viste med samme armbevegelse som flere vitner hvordan Sæle forklarte at han hadde stukket ei jente.

- Jeg sa at hun kanskje ikke var død, men han svarte at ingen kan overleve et slikt stikk, sa 24-åringen.

Hadde sex

Jørn-Are Andersen Sæle skal ha dratt direkte fra 24-åringen til andre venner et annet sted i byen. En 23 år gammel kvinne som Sæle tilbragte natten sammen med, forklarte seg også i retten i dag.

- Jørn-Are ringte og spurte om han kunne komme. Jeg var på besøk hos venner i byen, og Jørn-Are kom mellom klokken ett og to på natta, fortalte kvinnen.

Hun snakket lite med Sæle om natta, og fortalte retten at han var veldig stille. På morgenen våknet hun med at Jørn-Are hadde sex med henne.

- Da Jørn-Are hadde gått, leste vi på tekst-TV og skjønte hva han hadde gjort. Til en av de andre hadde han sagt på natta at han kjente seg blodig på hendene. Først nå skjønte hun hva han hadde ment, sa kvinnen.

Hun hadde kjent Sæle et halvt års tid, og betegnet han i retten som snill og omtenksom.

- Jeg har lest mye om Jørn-Are i avisene etterpå, men kan fortsatt ikke kjenne avsky for den Jørn-Are jeg kjenner, sa kvinnen.