Se Påls heftige brev til justisministeren

Finnmark koker over etter forslag til ny scooterlov.

FACEBOOK:  Dette bildet har Riise lagt ut på sin egen Facebook-side. Gjengitt med tillatelse
FACEBOOK: Dette bildet har Riise lagt ut på sin egen Facebook-side. Gjengitt med tillatelseVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

"Kæm trur du e interessert i å fullføre soninga si ilamme en hel helsikas haug med bakfulle finnmarkinga i skjettne scooterdressa?"
Tidligere denne uke ble det kjent at  Økokrim og Politidirektoratet vil innføre en straff med inntil to års fengsel for ulovlig scooterkjøring.

Det har fått vårt nordligste fylke til å koke over av engasjement, skriver Nordlys

Hos Pål Riise fra Kirkenes koker det nok litt ekstra. Tidligere denne uka skrev han brev via Facebook til justisminister Anders Anundsen (Frp).

- Bruker ironi - Jeg tenkte han kanskje ville forstå galskapen. Han har jo faktisk selv innrømmet at han har kjørt ulovlig på scooter, sier Riise til Nordlys. 

I brevet bruker Riise saftige uttrykk.

- De fleste forstår at jeg bruker mye ironi i det jeg skriver. Men enkelte tror jeg prøver å henge ut snøscooterkjørere og finnmarkinger, sier Riise til avisa og ler. 

Han forteller at han ikke forventer at ministeren blir å svare på brevet. 

Her er et utdrag fra brevet:  "Nu skal altså de her hertingan i økokrimdirektoratet (ellerkadetnuhete) altså putte folk 2 år i kasjotten vesst dæm e uheldig å kjøre pittelitt uttfør løypa med snescootern? TO ÅR ??!!?? Har du hørt på fan? Du som nu e politiker for folk flest Anders, du skjønner sikkert at det her kommer det til å bli det reine kaos utav? 
For det første: Kæm trur du e interessert i å fullføre soninga si ilamme en hel helsikas haug med bakfulle finnmarkinga i skjettne scooterdressa som e impregnert i totaktsolje og oser av gammel bållukt, og sure sokka som ikke har vært vaska siden middelaldern? Dåkker må jo tenke på de andre innsatte. Dåkker har jo et ansvar åsså overfor dæm.... Med så mye slags forskjellige allergia som finnes i dag, så risikere du jo pikadè å få Amnesty på nakken Anders....
Og rus e jo allerede e problem i norske fengsler har æ skjønt... E dåkker i det hele tatt klar over korr mye alkohol en ekte finnmarking e istand tell å få plass tell i en sånn scooterdress? 
Med lomman full av små plastflasker med Tyrkisk Pepper, Salmiakki, og Minthu kjøpt billig i Finland i god FrP ånd, tipper æ det kommer tell å bli det reine anarki i norske fengsler over natta nærmest....,,Åsså må det jo være likt for alle Anders. Det e vel hele tanken med et slags demokrati? Og det vil jo si at alle som kjører uttaførr veien med biln sin, åsså må ryke rett inn? Og da kan nu den scooterdressen pikade bli god å ha skal æ si dæ. For man risikere nok å stå lenge i soningskø da. Æ tipper fengslan allerede vil være smekkefull av utenlandske trailersjåføra, og "søringa" allerede fra årets første snefall. Altså MYE tidligere enn nån vurdere å starte scootersesongen... Spørsmålet e jo om ikke til og med politikera som tydelig e kommen helt ut av "kurs" åsså burde hentes tell soning da? E du ikke enig? Hæ? Ka? 

Nei Anders. Æ stoler på at du tar tak i det her, og ordner opp. Du har jo tross alt sjøl vært "uheldig" med din egen scooterkjøring en gang, og sånn sett e du jo i samme "slede" som oss....
Med det her forslaget kan æ jo faktisk stjele mæ en snescooter, kjøre mæ en tur på fjellet og jakte kongeørn med pinneraketta, før æ stampe bort scootern til en heler og kjøpe mæ seksuelle tjenesta for "overskuddet"....... Æ vil etter alle solemerker fortsatt være ute i "frihet" igjen i god tid før scooterfolket...?? Og SÅNN kan vi nu vel ikke ha det Anders ???? HÆ? KA?"