Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Se, så lett ble narko-produksjonen avslørt

Derfor liker de ikke snø.

SMELTET SEG I FENGSEL: Da narko-produsentene fyret opp varmen, forsvant snøen på taket - og politiet kom på døra. Foto: Delft-politiet
SMELTET SEG I FENGSEL: Da narko-produsentene fyret opp varmen, forsvant snøen på taket - og politiet kom på døra. Foto: Delft-politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er mange som forbanner snøen som laver ned om vinteren. Noen fordi det blir så mye måking, andre fordi golfbanen blir hvit og ubrukelig.

For narkotikaprodusenter kan det hvite vintersløret by på litt verre problemer:

Sjansen for å bli fersket øker nemlig kraftig.

Skilte seg ut Nederlandsk politi offentliggjorde denne uka at bilde som viser hvordan de avslørte en cannabisplantasje i byen Haarlem.

Under framstilling av marihuana avgir lampene mer varme enn det vanligvis er i bolighus. Ifølge avisa de Gelderlander bruker politiet jevnlig en etterforskningsmetode hvor de speider etter hus som skiller seg ut i vinterlandskapet.

Som på bildet Delft-politiet la ut på Twitter.

Hele rekkehustaket var dekket av snø, bortsett fra over en av enhetene.

De slo til, og avslørte narko-produksjonen.

Varmesøkende kamera Denne metoden er ikke like lett å benytte seg av overalt - og ei heller året gjennom, for den fordrer jo at det er kommet snø

Britisk politi har derfor benyttet seg av helikoptre med varmesøkende kameraer, som gjør litt av den samme jobben, skriver City Lab.

- Vi kan oppdage den uvanlig høye varmen fra flere hundre meter, så de som gror cannabis og bruker varmelamper risikerer at kriminaliteten deres blir avslørt fra skyene, sa Martin Knowls ved West Midlands-politiet for et par år siden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media